Besøg et minivådområde

Mange landmænd har efterhånden taget minivådområderne til sig som et virkemiddel til at reducere udledningen af kvælstof og fosfor. Den 21. juni inviterer planteavler Kristian S. Nielsen alle interesserede forbi sit minivådområde, hvor han fortæller lidt om overvejelserne ved at gå i gang med projektet.

- Jeg er rigtig glad for beslutningen om at få et minivådområde. Samarbejdet mellem kommune, entreprenør og oplandskonsulenten fra LandboNord er gået rigtig godt. Min motivation var først og fremmest at gøre noget godt for miljøet, men også at kunne sikre en hurtig afvanding af arealerne, når der er behov for det. Drømmen er på sigt er også at skabe et rekreativt område, hvor mennesker og dyr kan lide at færdes. Projektet har tiltrukket megen opmærksomhed, og vi er allerede godt på vej. Sammen med lokale ildsjæle har vi flere tiltag i støbeskeen, siger landmand Kristian S. Nielsen.

100 procents tilskud til minivådområder

Kristian S. Nielsen inviterer, i samarbejde med LandboNord, til åbent minivådområde, hvor blandt andre Vesthimmerlands borgmester Per Bach Laursen, Venstres klimaordfører Marie Bjerre, formand for LandboNords Kreds 3 Bjarke Laursen og vildtkonsulent Ivar Høst, har meldt deres ankomst. Til arrangementet er entreprenør Gunnar Nielsen A/S vært ved en pølsevogn, og det vil også være muligt at få en snak med oplandskonsulent og miljøchef i LandboNord, Camilla L. Thomsen, som har været med i etableringen af minivådområdet.

- Vi oplever, at flere landmænd ser fordelene i at placere et minivådområde på deres jord. Der er selvfølgelig en række krav, som skal være opfyldt, men vi hjælper med alt det praktiske – tilmed uden beregning, siger Camilla L. Thomsen.

Åbent minivådområde-arrangementet foregår d. 21. juni kl. 16:00-20:00, med oplæg fra kl. 17:00. Minivådområdet er placeret på en mark syd for Jelstrupvej 14, 9600 Aars.

Læs også