Danske Bank: Fortsat højere lange renter de næste måneder

Danske Bank ser en pil opad for de lange renter de næste tre til seks måneder. Men i 2023 vil de falde en smule tilbage, vurderer banken.

Recessionsfrygten sætter dagsordenen nu, men der er udsigt til fortsat højere lange renter her i andet halvår, vurderer Danske Bank.

Det rentefald, vi har set den seneste halvanden måned, som har sendt renterne tilbage til april-niveauet, er, set i lyset af den høje inflation, en overreaktion, vurderer Danske Bank i en ny prognose.

- Vi ser således en pil opad for de lange renter de næste tre til seks måneder. I 2023 er det forsat vores forventning, at de lange renter igen vil falde en smule tilbage i takt med, at den økonomiske svaghed materialiserer sig, og inflationspresset aftager, hvilket for alvor får markedet til at prise, at de korte renter kan sættes ned igen, skriver Danske Bank i prognosen.

Danske Bank forventer, at de 10-årige tyske og amerikanske statsrenter vil stige til henholdsvis 1,30 procent og 3,25 procent i løbet af de næste tre til seks måneder.

Banken forventer fortsat, at den europæiske centralbank ECB forhøjer renten med yderligere 100bp til 1 procent her i andet halvår.

Læs også