Barbara Bertelsen slipper – Studsgaard og rigspolitichefen hjemsendt

Statsministeriets departementchef Barbara Bertelsen. Rigspolitichef Thorkild Fogde.

Henrik Studsgaard og rigspolitichef Thorkild Fogde ryger ud – foreløbig. Samtidig kan Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen fortsætte stort set som om intet var hændt i kølvandet på minkskandalen.

Det er følgerne af en række ministres afgørelser, som er truffet på baggrund af rådgivning fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.

Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen får dog en advarsel oven på minksagen, skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Samtidig oplyses det, at Henrik Studsgaard, der er tidligere departementschef i Fødevareministeriet og i dag departementschef i Miljøministeriet, fritages fra tjeneste, oplyser Miljøministeriet i en pressemeddelelse. Det betyder med andre ord, at han er hjemsendt, mens hans sag vurderes videre.

Justitsministeren har desuden besluttet at indlede disciplinærforfølgning af rigspolitichef Thorkild Fogde, som også er fritaget fra tjeneste.

Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse, hvor de også oplyser, at ministeriets departementschef Johan Legarth får en irettesættelse.

Læs også