bannerPos

Dialogmøde med grøn dagsorden

Socialdemokraterne Troels Ravn og Anders Kronborg samt Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) havde taget imod invitationen, og fra SLF deltog Christian Lund, Berith Nissen og Flemming Skov.
11-08-2020 12:23

SLF havde mandag 10. august 2020 inviteret lokalt valgte medlemmer af Folketinget fra de regeringsbærende partier til dialogmøde med repræsentanter fra landboforeningens bestyrelse. 

Socialdemokraterne Troels Ravn og Anders Kronborg samt Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) havde taget imod invitationen, og fra SLF deltog formand Christian Lund, Berith Nissen og Flemming Skov.

Her blev der blandt andet diskuteret corona, Brexit, biogastilskud, den nye CAP-reform, paragraf 3-arealer, efterafgrøder samt et forslag om, at unge førstegangsetablerende skal kunne opnå 85 procent realkreditbelåning fremfor de 60-70 procent nu.

Mødet sluttede med, at begge parter bekræftede, at det er en rigtig god idé at afholde denne type dialogmøder hvert halve-hele år, eller hvis der opstår et særligt behov.

- Samfundet er komplekst, og der skal tages mange hensyn for at finde en velafbalanceret vej frem. Og vi er indstillet på, at landbruget skal yde sit bidrag til dansk økonomi og den grønne dagsorden. Forudsætningen er dog, at vi hele tiden kan tjene penge på det, vi laver, sagde Christian Lund.

Ny dæktryksregulering på Axion 900-traktorerne

Claas har netop lanceret CTIC-dæktryksregulering på Axion 900-traktorserien. Dæktryksbetjeningen er 100 procent Isobus-kompatibel og integreret i Cebis-terminalen.

Stor efterspørgsel på nyt gødningskoncept

I maj 2020 lancerede DLG et nyt gødningskoncept, der er skræddersyet til vinterhvede på planteavlsbrug. Konceptet meldes allerede udsolgt.

Stabilt grisemarked, men ustabilt fundament

Svinenoteringen forbliver i ro på 10,30 og er dermed uændret. Samtidig melder Danish Crown Pork, at efterspørgslen er jævn.

Fire rådgivningsvirksomheder vil samarbejde om konceptrådgivning

Nu vil de fire rådgivningsvirksomheder Velas, Sagro, Vkst og LandboNord samarbejde i virksomheden Dalico.

DM&E fraråder al kørsel til biogas- og industrianlæg

Kørsel til og på biogasanlæg med maskiner bredere end 2.55 m frarådes. Dette skyldes en ny principiel sag med et af DM&E’s medlemmer, og man regner med at køre en retssag for at fastsætte fortolkning af reglerne.

- Vi forventer flere

I alt er der nu bekræftet 29 tilfælde af afrikansk svinepest i den tyske delstat Brandenburg.
Side 1 af 1928 (38558 artikler)Prev1234567192619271928Next