bannerPos

Seges inviterer til grovfoderdag

10-08-2020 12:02

Torsdag den 10. september byder Seges velkommen til en dag i grovfoderets tegn.

Under grovfoderekskursion besøges Hestbækgaarden ved Hvalpsund og Gaardsted Højgaard ved Løgstør.

Under ekskursionen bliver der talt om en hel del emner.

Blandt andet »Grovfoder 4.0«, hvor man kan blive klogere på automatisk udbytteregistrering, kvalitetsparametre på positionsniveau og beregning af fremstillingspris.

Om at etablere efterafgrøder i majs, hvor der ses nærmere på, hvilke græsarter, udsædsmængder og såtidspunkt, der giver den bedste etablering.

En demonstration af de 24 bedste majssorter, fordi det kan øge merindtægten med 800 kr. pr. årsko.

Om pløjefri etablering af kløvergræsudlæg, hvor der ses nærmere på den korrekte sådybde for forskellige græsmarksplanter, samt en lang række andre emner.

Det fulde program kan ses på www.tilmeld.dk/grovfoderekskursion2020/

Bedre resultater for økologiske landbrug

I 2019 landede det gennemsnitlige driftsresultat for økologiske heltidslandbrug på 0,9 mio. kr., hvilket er udtryk for en betydelig fremgang i forhold til 2018, men dog lavere end resultaterne i 2016 og 2017, viser en opgørelse hos Danmarks Statistik.

Fødevarestyrelsen kontrollerer rengøring af 300 lastbiler

Fund af afrikansk svinepest i Tyskland har gjort grundig rengøring af de lastbiler, der krydser den danske grænse, vigtigere end nogen sinde. Det næste halve år kontrollerer Fødevarestyrelsen mere end 300 lastbiler.

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.
Side 1 af 1931 (38602 artikler)Prev1234567192919301931Next