bannerPos

Tican sender svin til slagtning i Tyskland

Tican-slagterierne i Thisted og Brørup har så svært ved at følge med, at Tican nu vil sende svin til slagtning i Tyskland. Arkivfoto
22-05-2020 10:19

Tican-slagterierne i Thisted og Brørup er seks slagtedage bagefter, og derfor vil selskabet nu eksportere grise til Tyskland.

- Vi udsætter grise svarende til cirka 6 slagtedage. Renset for papirgrise er udsættelserne cirka det halve. Det vil dog betyde forskydninger i afhentningstidspunktet på op mod 10 dage, skriver Tican i en markedskommentar.

- Der er fra uge 22 igangsat eksport af grise til Tyskland, og med ombygningen af slagtekæden i Thisted vil kapaciteten øges inden for en kortere periode. Der arbejdes på yderligere overarbejde – men planlægningen er besværliggjort af Covid-19, tilføjer Tican.
 

1900 droppet som referenceår: - De får et direktivproblem

Fra Seges påpeger man forud for eksperthøring i næste uge, at det strider mod EU’s vandrammedirektiv at droppe år 1900 som referenceår for klorofyl, mens man fastholder år 1900 som referenceåret for udbredelsen af ålegræs.

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1850 (36982 artikler)Prev1234567184818491850Next