bannerPos

Udgraver til nyt frysehus i Thisted

26-03-2020 15:43

Udgravningen til Ticans nye frysehus, der er på 1.400 m2, er i gang.

Det opføres som en tilbygning til slagteriet og kommer til at øge indfrysningskapaciteten med 300 tons pr. døgn, skriver slagteriet i et nyhedsbrev.

- Det nye frysehus placeres på en del af det areal, som Tican har tilkøbt på Strandvejen i Thisted. Udgravning til byggeriet er i gang, og frysehuset forventes at kunne tages i brug senest til august, fremgår det.

Slagteriet i Thisted har hidtil købt frysekapacitet »ude i byen«, blandt andet i Hanstholm, og vil fortsat have behov for det, efter det nye frysehus bliver taget i brug. Behovet for frysekapacitet er imidlertid større, end hvad der er af tilgængelig kapacitet i øjeblikket blandt andet forårsaget af den betydelige eksport til Kina. Dertil kommer, at der vil være nogle logistiske fordele ved at have en god del af frysekapaciteten tæt på, hvor grisene slagtes og opskæres.

Tican har i løbet af de seneste måneder fjernet i alt 28 ejendomme på Strandvejen, efter at disse ejendomme blev opkøbt for nogen tid siden. Det tilkøbte areal er således væsentligt større end det, der nu vil blive disponeret til frysehuset, men der er ikke for nuværende yderligere planer for anvendelse af dette areal, oplyser Tican.

Mindst 10 år fra laboratoriefremstillet mælk

Meget tyder på, at der er et stort marked for mælk produceret uden køer. Der går dog mindst 10 år, før det kan laves, vurderer seniorforsker.

Naturlighed eller laboratoriekød?

Flere firmaer er allerede i stand til at fremstille kød i et laboratorium. Succesen kommer dog i høj grad til at afhænge af, hvilken historie forbrugerne vil have, og om man kan finde en erstatning for det kalveserum, der i dag er nødvendig for at lave kunstigt kød.

Mulighed for tilskud til slagtesvinestalde

Har du byggeplaner, kan du få tilskud til nye slagtesvinestalde i 2020. Der er afsat 85 mio. kroner til modernisering af nye stalde, og ifølge Seges Svineproduktion, så rækker puljen til etablering af op til 90.000 stipladser.

Tjener ekstra penge på løntørring med to mobiltørrerier

Landmand fra Langeland reddede 160 hektar hvede i en våd høst med et Turbodan-mobiltørreri, som tørrede kornet ned fra 30 procent vand. Senere har han anskaffet et tørreri mere af samme type.

Maskinstationerne kører for fuld kraft på trods af coronavirus

Der er nogle brancher, hvor arbejdet fortsætter stort set som normalt trods coronavirus. På maskinstationerne oplever de ikke at være bremset - tværtimod. Arbejdsopgaverne er mange, og der bliver arbejdet hårdt.

- Vores medarbejdere er heldigvis virkelig gået til den

Til trods for aflysninger af en lang række kurser og arrangementer, så kører rådgivningen på Sjælland videre så normalt som muligt også i de næste måneder, siger Torben Hansen, formand for VKST og Gefion.

Sådan får du solceller på marken

Der er rift om de arealer, som kommunerne udpeger til solcelleanlæg. Men der er flere måder at få sit projekt frem i køen, vurderer solcelle-rådgiver.
Side 1 af 1814 (36276 artikler)Prev1234567181218131814Next