ATV’ens svar på Tesla kommer til Danmark

Den el-drevne ATV’er Eco Charger har Danmarks-premiere på NutriFair.

En el-dreven ATV’er, Eco Charger, bliver nu præsenteret af forhandleren Overby Export Consulting for første gang i Danmark.

Nyheden er kendt som ATV’ernes Tesla, fordi den er næsten lydløs og slår en konventionel ATV i trækkraft.

Eco Charger er et engelsk mærke med en ydelse på op til 15kW, hvilket gør den hurtig og kraftfuld på gården, stutteriet eller til jagt og andre fritidsaktiviteter. Med et 72 volts batterisystem og en kapacitet på op til 7,2 kWh er der rigelig med kapacitet til en hel arbejdsdag.

Batterierne er af gel-typen, der er vedligeholdelsesfrie. Selve opladningen er meget nem, og man behøver kun en almindelig elkontakt.

Eco Charger kan arbejde med selv tunge redskaber som græsklippere, harver og let trække større trailere.

To versioner

Eco Charger e-ATV’er findes i to versioner, nemlig Dominator, der er med træk på to hjul, og Eliminator, som er en 4x4 med træk på alle fire hjul.

- Specielt Eliminator er oplagt til de svære opgaver, da den tackler næsten hvilket som helst terræn grundet 4x4-trækket i kombination med den meget fine vægtfordeling og et lavt tyngdepunkt, lyder det fra Tommy Overby.

- Sæt Eliminator i det lave gear og den vil kunne trække en traktor i gang og vinde i en direkte »traktortræks-duel« mod en konventionel 420cc 4x4 benzindrevet ATV, fortæller Tommy Overby.

Godt for miljøet

Eco Charger e-atv’erne er en miljøvenlig løsning, hvor man kan reducere CO2-udledningen til nul, hvis man lader med strøm fra vedvarende energi.

Med det lave støjniveau stresser den ikke kreaturerne eller fårene, og der er langt mindre risiko for, at vildtet skræmmes bort. Og så er der langt mindre risiko for, at den forstyrrer i det offentlige rum.

- Eco Charger er meget driftssikker og sammenlignet med konventionelle fire-hjulstrækkere er der langt mindre vedligeholdelse. Der er færre bevægelige dele, og samtidig er driftsomkostninger betydeligt lavere, blandt andet fordi man undgår brugen af dyr benzin og bremseenergien genanvendes, fremhæver Tomme Overby.

De eldrevne ATV’ere håndbygges i England i op til 1.000 enheder om året.

Gårdmejerier

Overby Export Consulting har også nyheder inden for gårdmejeri-verdenen. Firmaet viser på messen et eksempel på et minimejeri til fremstilling af smør, ost og pasteurisering af mælk.

Minimejeriet består af en smørkærner, en ostekedel på 50 liter samt et rustfrit stålbord til bearbejdning af osten. Det hele er fra slovenske Plevnik, som Overby har eneforhandling for i Danmark. Hele pakken koster 59.900 kroner.

- Det er en rigtig god begynderpakke, hvor man for en lille investering kan producere mejeriprodukter, og dermed få afprøvet om det er noget for en, siger Tommy Overby.

Overby har på det seneste leveret Plevnik-gårdmejerier til tre danske og en islandsk kunde. På et af dem produceres økologiske mejeriprodukter til fire lokale restauranter i København. Mælken bliver leveret dagligt fra et sjællandsk mejeri.

Også mælkeautomater og ismejerier indgår i Overby Export Consultings sortiment til forædling af mælkeprodukter.

Overby’s produkter omfatter også mobile malke- og foderanlæg, mobile hegn, mobile hønsehuse, m.v.

mip

NutriFair 2020

 • Fagmesse for husdyrproducenter
 • +270 udstillere
 • Strækker sig over to dage:
  • Onsdag den 15. januar kl. 09.00-17.00
  • Torsdag den 16. januar kl. 09.00-17.00
  • Adressen er Messe C, Vestre Ringvej 101, Fredericia
  • Det er niende gang, at messen løber af stablen
  • Arrangørerne er Messe C i samarbejde med en række af branchens toneangivende aktører

Praktisk information:

 • Messe C har mere end 3.500 gratis parkeringspladser lige ved døren 
 • Hvis du henter Messe C-app'en har du som besøgende mulighed for at markere din bils placering på et kort ved ankomst og få hjælp til at finde den igen, når du er færdig på udstillingen
 • Se udstillerliste, en oversigt over messen, konferenceprogram og meget mere inde i avisen og på www.nutrifair.dk
 • Det er gratis at deltage på NutriFair. Alle besøgene skal blot tilmelde sig via www.nutrifair.dk og fremvise billetten ved indgangen

Læs også