Andelsdirektør taler om de 17 verdensmål
Landbruget står over for en fremtid, der kræver innovation. Ellers vil det danske landbrug ende som mobilgiganten Nokia, der ikke fulgte udviklingen, siger direktør i Vestjyllands Andel, Steen Bitsch.
Den 16. januar går direktør for Vestjyllands Andel, Steen Bitsch på scenen for at fortælle om vejen til en bæredygtig produktion blandt andet ved at kigge aktivt ind i de 17 verdensmål.
- Da verdensmålene blev lanceret, tænkte mange: »Ja, ja, det bliver ikke relevant for os«, men som det ser ud nu, ender det med, at verden bliver fyldt med verdensmålene og behovet for at opfylde dem. Det, jeg siger, er, at det danske landbrug er en vigtig brik i løsningen af de 17 verdensmål. Vi kan lige så godt begynde at tale ind i dem og bruge dem aktivt i vores branding, fortæller Steen Bitsch, og tilføjer:
- Vi kan godt gøre det her til en forretningsmulighed.
- Dansk landbrug har længe haft effektivisering øverst på dagsordenen, og vi har længe været foran, når det kommer til innovation og udvikling. Men i løbet af de sidste 30 år har vi ikke fokuseret på innovation, men har i stedet kæmpet for at effektivisere. Klima og bæredygtige løsninger forsvinder ikke, så vi skal i gang med at innovere i landbruget igen – og vel at mærke kommunikere omkring det, siger Steen Bitsch.
NutriFair har både onsdag og torsdag et konferenceprogram, hvor oplægsholdere fra landbrug og fødevareerhvervet belyser aktuelle emner fra branchen.
To faglige dage for fjerkræproducenter
NutriFair dækker alt inden for staldens fire vægge, og det gælder også fjerkræ.
Fjerkræproducenterne kan således se frem til, at ventilationsvirksomheden Skov A/S udstiller to nye digitale services, Benchmarking og Trend Warnings.
Der er også spændende produkter fra firmaer som KJ Klimateknik, der forhandler Munters ventilation, samt Vilomix, LVK, Hornsyld Købmandsgård og DLG, som også har medarbejdere på fjerkræområdet med på messen.
Nyt jagtområde på messen
NutriFair udvider med et nyt fagligt jagtområde for besøgende. I området kan den faglige interesse for jagt dyrkes, og det er derfor relevant for landmænd, der har interesse for jagt privat og professionelt.
- Jagtområdet på NutriFair 2020 vil i høj grad afspejle fagligheden bag jagt. For eksempel kommer vi til at have oplæg om at leje sin jord ud til jagt – hvad der er lovmæssigt og investeringsmæssigt klogt. Derfor vil besøgende ikke blive mødt af en masse jagtstande. Der vil være enkelte stande, hvor man kan købe grej og udstyr til jagt, men det vil i højere grad være det faglige perspektiv, fortæller projektleder for NutriFair, Jørgen Kronborg.
Jagtzonen kommer til at ligge i den mindre hal (kendt som hal D).
I midten af jagtområdet vil der blive placeret en netværkscafe, som kommer til at være centrum for jagttemaet. Cafeen giver besøgende og udstillere et intimt område til at netværke, tage et opkald på messen eller blot nyde en kop kaffe.
NutriFair 2020
- Fagmesse for husdyrproducenter
- +270 udstillere
- Strækker sig over to dage:
- Onsdag den 15. januar kl. 09.00-17.00
- Torsdag den 16. januar kl. 09.00-17.00
- Adressen er Messe C, Vestre Ringvej 101, Fredericia
- Det er niende gang, at messen løber af stablen
- Arrangørerne er Messe C i samarbejde med en række af branchens toneangivende aktører
Praktisk information:
- Messe C har mere end 3.500 gratis parkeringspladser lige ved døren
- Hvis du henter Messe C-app'en har du som besøgende mulighed for at markere din bils placering på et kort ved ankomst og få hjælp til at finde den igen, når du er færdig på udstillingen
- Se udstillerliste, en oversigt over messen, konferenceprogram og meget mere inde i avisen og på www.nutrifair.dk
- Det er gratis at deltage på NutriFair. Alle besøgene skal blot tilmelde sig via www.nutrifair.dk og fremvise billetten ved indgangen