Styrelse uddelte bøder på NutriFair

Det medførte overraskelser hos foderfirmaer på NutriFair, da Fødevarestyrelsen troppede op og varslede bøder på grund af formuleringer i brochurer.

Flere stande på NutriFair for nylig havde uventet besøg af Fødevarestyrelsen, der var troppet op og uddelte bøder.

Det oplyser Effektivt Landbrug, og avisen har fået oplyst, at mindst seks foderstofhandlere hver kan vente et bødeforlæg i størrelsesordenen 8.000-10.000 kroner.

Bødeforlægget er en konsekvens af, at de pågældende foderstoffirmaer angiveligt har anprist et eller flere fodermidler som noget, der kan afværge sygdom eller død. For eksempel diarré.

Nogle af firmaerne oplyser, at Fødevarestyrelsen accepterede, at brochurerne fortsat var tilgængelige på standene, når blot de ulovlige sætninger blev streget over.

Effektivt Landbrug har kendskab til mindst seks virksomheder, der afventer et bødeforlæg fra Fødevarestyrelsen, og navnene er bekendt af redaktionen. Avisen har talt med alle de respektive firmaer, blandt andet DLG og A-One, mens der er andre firmaer, der ikke ønsker at få sit navn frem, selvom de kan bekræfte forløbet.

Flere firmaer oplevede at Fødevarestyrelsen optrådte anonymt uden at give sig til kende. Det har Fødevarestyrelsen efterfølgende overfor avisen afvist.

Læs også