Fødevarestyrelsen var ikke »undercover« på NutriFair

Fødevarestyrelsen udgav sig ikke for at være landmænd, da de udførte kontrol på NutriFair tirsdag-onsdag, men de gav sig først til kende på andendagen, fremgår det af et skriftligt svar fra styrelsen.

Advokat Hans Sønderby mener, at Fødevarestyrelsens forklaring omkring sin fremgangsmåde ved kontrol af virksomheder på NutriFair tidligere på ugen er utilstrækkelig. Arkivfoto Michael Rosenmark, der er leder af Fødevarestyrelsens Rejsehold, siger, at Fødevarestyrelsens kontrollanter var i civilt tøj, og at de ikke identificerede sig tirsdag den 17. maj på NutriFair, da de gik rundt og indsamlede markedsføringsmateriale.

- Jeg kan bekræfte, at vi var der dagen før (tirsdag den 17. maj, red), hvor vi dannede os et overblik over behovet for kontrol, lyder det i et skriftligt svar fra leder af Fødevarestyrelsens Rejsehold, Michael Rosenmark.

Han afviser, at kontrollanterne udgav sig for at være landmænd, som flere på NutriFair ellers mente, men han indrømmer dog, at kontrollanterne først gav sig til kende på »andendagen« (onsdag den 18. maj, red.).

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også