Over 100.000 kommer til Økodag

Søndag vender økodagen tilbage som før coronapandemien. Interessen for at deltage er enorm.

For første gang siden 2019 inviterer Økologisk Landsforening (ØL) og en række økologiske landmænd landet over indenfor, når økokøerne skal på græs i forbindelse med den årlige Økodag. Og interessen for arrangementet fejler bestemt ikke noget.

Økologisk Landsforening oplyser torsdag, at 103.000 har sikret sig billet til arrangementet. Der er i alt frigivet 150.000 billetter til arrangementet.

Hos ØL glæder forperson Louise Køster sig til arrangementet.

- Jeg glæder mig til at fejre dyrevelfærden. Et vigtigt mål for økologisk husdyrhold er at give dyrene gode vilkår, der passer til deres adfærdsmæssige behov. Økologer sætter barren højt vel vidende, at der ofte følger mere arbejde og et større ansvar med. Hvilket blandt andet er, at køerne skal have adgang til det fri, siger hun i en pressemeddelelse.

Også webstream

De seneste to år har det været muligt at se med via webstream, når de økologiske køer er kommet på græs, men selv om man nu igen kan komme med til fysisk økodag, bliver det også muligt at følge begivenhederne via Økologisk Landsforenings facebookside, hvor der streames fra Hedegaard ved Aulum i Midtjylland.

Økodag, der har eksisteret siden 2005, arrangeres i et samarbejde mellem Økologisk Landsforening, de økologiske landmænd samt de økologiske mejerier Arla, Thise, Naturmælk, Øllingegaard, Them og Gläserne Meierei.

Læs også