Kom til Økologisk Høstmarked

40 gårde i Danmark åbner dørene op, når der er Økologisk Høstmarked den første weekend i september.

Den 2. og 3. september er der Økologisk Høstmarked på 40 gårde i Danmark.

- Vi er stolte af igen i år at kunne vise økologien frem til Økologisk Høstmarked. I år har vi fire gårde mere med end sidste år, og vi glæder os til at tage imod endnu flere gæster, end vi plejer. For os økologer er Høstmarked en festdag, hvor vi fejrer, at høsten er i hus. Det vil vi gerne vil dele med dig, så vil du have en god dag på landet med din familie, og vil du mærke, se og smage lokalt producerede fødevarer, så kom og vær med til Høstmarked, siger Louise Køster, der er forperson for Økologisk Landsforening.

Arrangementet er arrangeret af Økologisk Landsforening, og på deres hjemmeside kan man finde de deltagende gårde.

- Det smukke ved bondegårdsbesøg er, at der ikke er nogen gårde, der er ens. Sådan er det også til Høstmarked, hvor nogle har gårdbutik, klappekyllinger, halmborg og traktorture, mens andre tilbyder bærplukning, rundvisning eller ølsmagning i gårdbryggeriet. Diversiteten i økologien er enorm, men vi deler glæden ved at producere rene fødevarer til gavn for dig, dine børn og de kommende generationer, siger Louise Køster.

Ud over at tjekke aktiviteter på de enkelte gårde kan man også bruge gårdbeskrivelserne til at finde åbningstider på de enkelte gårde. Nogle har åbent begge dage, mens andre kun åbner dørene den ene dag.

Økologisk Høstmarked 2023

Sådan fordeler de 40 gårde til Økologisk Høstmarked sig i Danmark:

Landsdel Antal

Vest- og Sydsjælland 8

Nordsjælland 6

Østjylland 6

Sønderjylland 5

Københavnsområdet 5

Bornholm 3

Vestjylland 3

Fyn 2

Nordjylland 2

Læs også