Økoost kan give Thise gennembrud i USA

Thise Mejeri har landet en aftale med en af USA's største supermarkedskoncerner, der kan betyde storeksport fra mejeriet til USA.

Den populære økologiske Vesterhavsost fra Thise Mejeri kommer nu til at ligge i 800 butikker spredt over flere stater i USA, skriver FødevareWatch. Mejeriet har fået en stor aftale med The Kroger Company, der er en af USA's største supermarkedskoncerner.

Forventningerne til den danske ost er store fra amerikansk side. Ifølge Nordic Food Export, der har hjulpet Thise med at få aftalen i hus, forventer The Kroger Company lidt over en million dollars i køb alene på Vesterhavsosten i år.

Aftalen vækker glæde hos Thise.
- Det har længe været en drøm for os at få vores oste over Atlanten, og partnerskabet med Nordic Food Export gjorde det pludselig muligt for os. Når vi ser, hvor godt amerikanerne tager imod de danske oste, har det været ventetiden og arbejdet værd, siger Peder Gerhardt Jessen, direktør for salg og marketing i Thise Mejeri.

Omdrejningspunktet for Thises eksportindsats er netop de økologiske oste. I forbindelse med et eksportfremstød sammen med Økologisk Landsforening og Bio Aus Dänemark i Tyskland i februar, forklarede Peder Gerhardt Jessen, at mejeriet øger eksportindsatsen markant i år. Han forventer, at eksporten kommer til at udgøre 30 procent af virksomhedens samlede omsætning i 2018.

Læs også