DLG vil ikke importere flere soyabønner fra USA

Selv om USA og EU onsdag nat indgik en aftale, som ifølge USA's præsident Donald Trump betyder, at EU skal forpligte sig til at købe flere amerikanske sojabønner, vil det ikke påvirke aktiviteten hos fx DLG.

Natten mellem onsdag og torsdag bød på en våbenhvile i den begyndende handelskrig mellem USA og EU, da den amerikanske præsident Donald Trump og formand for EU-kommissionen, Jean Claude Juncker indgik en aftale, der skal føre til mere frihandel mellem parterne. 

Efter forhandlingerne meldte Trump ud, at aftalen skulle føre til en øget amerikansk eksport af sojabønner til EU, men ifølge DLG er der tale om tomme løfter fra EU-side. For EU-landene er i forvejen det største amerikanske eksportmarked på området.

- Vi køber jo det, der er billigst, og de amerikanske sojabønner er de billigste, man kan købe i dag, så jeg tror ikke, det ændrer noget. Vi kommer ikke til at købe flere amerikanske sojabønner, end vi gør allerede, siger vicekoncerndirektør for råvarer i DLG, Jesper Westmark Andersen, til Børsen. 

Som en følge af amerikanske toldsatser på kinesiske varer har Kina lagt straftold på amerikanske sojabønner, og i riget i midten er man i stedet begyndt at importere sojabønner fra Canada og Sydamerika, hvilket har sat prisen på disse op på verdensmarkedet.

Læs også