bannerPos

FirstFarms opgraderer efter stærkt 2019

FirstFarms driver store landbrug i Østeuropa. Her ses koncernens bedrift i Slovakiet.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
13-12-2019 09:15
De forhøjede svinepriser har fået FirstFarms til at opjustere forventingerne til deres regnskab for 2019 med fem millioner kroner.

Det er ikke kun i Danmark, at svineproducenterne har haft et godt 2019. Således melder FirstFarms, der har besætningerne flere steder i Østeuropa, nu ud, at man opjusterer forventingerne til årsregnskabet for 2019 med fem millioner, på grund af de stigende svinepriser på det globale marked, der er en afledt affekt af den afrikanske svinepests hærgen i Kina.

- FirstFarms opjusterer, på baggrund af ovenstående, forventningerne med 5 millioner kroner til et EBITDA på 95-100 millioner kroner og et EBIT på 48-53 millioner kroner mod tidligere 90-95 millioner kroner og 43-48 millioner kroner, skriver selskabet.

Det er især en stærk anden halvdel af året, der har trukket selskabets resultater i den rigtige retning. FirstFarms havde et overskud for de første seks måneder af 2019 på 12,8 millioner kroner.

Dataoverførsel for blandede maskinparker

I dag skal landmænd indsamle store mængder data for at administrere deres bedrifter samt for at opfylde kravene om dokumentation. Med ISOXML-standarden er det muligt at overføre markdata fra maskinens skærm fra populære producenter til John Deere Operations Center. På baggrund heraf kan John Deere understøtte kunder, der arbejder med maskinparker fra forskellige leverandører.

- Smågrisemarkedet er stabilt og i balance

Nord-West noteringen forbliver i denne uge uændret på 39,00 euro. Samme melding gælder noteringen for 8-kilos grise, der ligeledes er uændret på 25,40 euro

Semler Agro får ny afdelingsleder på sjællandsk hovedcenter

Danmarks største maskinhandel, Semler Agro, har fundet sin nye afdelingsleder i filialen i Næstved. Ny mand i spidsen i Næstved er 45-årige Jesper Ulrik Skallergård, der kommer med mere end 11 års ledelseserfaring fra N.C. Nielsen A/S.

Farven er skiftet fra gul til rød

Egentlig har det ikke så meget at betyde, om den hedder New Holland eller Case. Det primære i valget af anden mejetærsker har været at holde fast i den velkendte service, lyder det fra Poul Martin Mortensen og sønnen Palle Mortensen, der mistede deres mejetærsker til flammerne sidste lørdag.

Mejetærskeren udbrændte på få minutter

Der gik omkring et minut, fra Palle Mortensen opdagede, at der kom hvid røg op af den mejetærsker, hans far og søn sad i, til røgen havde udviklet sig til flammer. Heldigvis kom ingen noget til.

Er der fradrag for udgiften til høstfesten?

Høsten står for døren, og når den er i hus, skal det måske fejres med en hyggelig høstfest. Men hvordan er det egentlig med fradragsretten for landmanden? Og hvad med medarbejderne, beskat-ningen og momsen?
Side 1 af 1892 (37837 artikler)Prev1234567189018911892Next