Stærke resultater for 2019

Stærkt overskud i LandboNord kommer medlemmerne til gode og giver samtidig markant donation til Danske Vandløb. Også Velas kom styrket gennem 2019 blandt andet med en fusion i ryggen.

I 2019 opnåede rådgivningsvirksomheden LandboNord et overskud på 7,1 millioner kroner før skat og 6,7 millioner kroner efter skat. I 2018 opnåede LandboNord et overskud på 6,2 millioner kroner. Et overskud som igen i år kommer medlemmerne til gode. Der udloddes således hele 5,5 millioner kroner i medlemsbonus, direkte udbetalt til landmændene – samtidig med, at LandboNord støtter organisationen Danske Vandløb med 100.000 kroner kontant.

- Vi er lykkedes med mange af de investeringer i ny teknologi og specialiserede medarbejdere, som vores kunder efterspørger. Behovet for professionel fagrådgivning er stort, og vores mission er at gøre det overskueligt for vores kunder at træffe de rigtige beslutninger for deres virksomheder. Det bør altid være en fordel at vælge LandboNord, siger adm. direktør i LandboNord, Uffe Bertelsen.

LandboNord er på en og samme tid en rådgivningsvirksomhed og en forening. Foreningens medlemmer ejer rådgivningsvirksomheden LandboNord, og i år går hele 5,5 millioner kroner, hovedparten af årets samlede overskud, igen tilbage til ejerne i form af 1.000 kroner i medlemsrabat pr. aktivt medlem af LandboNord. Derudover får det enkelte medlem en omsætningsbestemt rabat opgjort på baggrund af den enkeltes samhandel med LandboNord. 

- Vi er utrolig glade for, at vi igen i år kan give medlemmerne en kontant fordel af at være en del af LandboNord. Over en årrække har vi nu udloddet knap 40 millioner kroner direkte til vores medlemmer. I år har vi også valgt at donere 100.000 kroner til Danske Vandløb, som gør en stor fælles indsats mod ødelæggende oversvømmelser af by- og landbrugsområder. Vi bliver nødt til at fremtidssikre vores vandløb bedre, end der er lagt op til i dag, siger formand for LandboNord, Niels Vestergaard Salling.

Flot resultat ovenpå fusion

Også i rådgivningsvirksomheden Velas melder man om en støt stigende omsætning. Selskabet kommer ud af 2019 med et resultat på 8,4 millioner kroner. 
Samtidig er også toplinjen skudt i vejret, og omsætningen runder 304 millioner kroner i 2019. Det er en markant forøgelse i forhold til 2018, hvor omsætningen lå på 285 millioner kroner.

 - Velas leverer et rigtig godt resultat, og det understreger, at den retning, der er sat for virksomheden, er den rigtige. På trods af den tid, der har været brugt på fusionsforhandlinger og de udfordringer, der altid opstår i forbindelse med en fusion, er det alligevel lykkedes at holde snuden i sporet og lande det højeste resultat nogensinde. Det er virkelig flot, siger Nis Kristian Hjort, formand for Velas. 

Det flotte årsregnskab vækker naturligvis også glæde hos Velas’ adm. direktør Jan Winther. 

- Jeg er meget stolt af, at Velas har formået at leveret så flotte resultater i en tid, hvor der også har været fokus på at planlægge og føre en storstilet fusion ud i livet. Det flotte resultat skyldes vores meget kompetente medarbejdere, der hver dag går på arbejde med et ønske om at hjælpe landmanden, siger Jan Winther, adm. direktør i Velas. 

Velas kom til efter ejerforeningerne bag det fynske Centrovice og LMO sidste år valgte at fusionere. Som resultat af fusionen fik de 9 ejerforeninger udloddet et millionbeløb forud for selve fusionen.

teba

Læs også