Nye forsøg bekræfter: Ingen pesticidrester i korn til fødevarer
Selv de sene svampesprøjtninger til beskyttelse af aks og faneblad efterlader ikke målbare pesticidrester i brødkorn, maltbyg eller grynhavre. Det konkluderer Seges blandt andet i en netop udsendt rapport fra en forsøgsserie, der skal bidrage til debatten, om der er pesticidrester i konventionelt dyrkede fødevarer. - Anvendes den anbefalede dosis og overholdes sprøjtefrister, vil risikoen for pesticidrester være minimal, lyder konklusionen.

- Konklusionen af analyse og forsøgsafprøvning af pesticidrestfri dyrkning af brødhvede, brødrug, maltbyg og grynhavre viser, at der ikke er grund til at ændre praksis i anvendelsen af pesticider til svampebekæmpelse, fastslår Seges i en ny undersøgelse for pesticidrester i korn. Arkivfoto
Der er en naturlig debat om de ikke-økologisk dyrkede landbrugsprodukter indeholder pesticidrester.
Det kunne især tænkes at være fra de sene svampesprøjtninger eller måske sene ukrudtssprøjtninger såsom bekæmpelse af tidsler i kornmarker med MCPA.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her