bannerPos

Den dygtige frøavler har én dag til den rette behandling i marken

Frøavler Jørgen Damgaard Sørensen (tv) er forholdsvis nystartet frøavler fra 2016, mens frøkonsulent Bent Svendsen fra DSV Frø har 30 års erfaring med frøavl. Her vurderer de høsttidspunkt i Jørgen Sørensens kraftige rødsvingel. Fotos: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
26-06-2020 21:00
Mange planteavlere presser frøfirmaerne for at få kontrakt på frøgræs. Men DSV Frø måtte presse planteavler Jørgen Damgaard Sørensen i flere år for at få ham til at gå i gang med frøgræs. Men så gik han også all-in.

Jørgen Damgaard Sørensen understreger beskedent, at han kun har været frøavler i fire år, og lytter derfor meget til sin frøavlskonsulent Bent Svendsen fra DSV Frø.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Anden etape af massescreening bliver nu sat i gang

Sidste år blev den første del af en massescreening af grundvandet gennemført. Nu kommer den næste del, hvor grundvandet skal undersøges for cirka 100 pesticider og nedbrydningsprodukter.

Danish Crown møder kritik af klimakampagne

Forbrugerrådet Tænk og tænketanken Concito er gået Danish Crowns store reklamekampagne om det klimavenlige svinekød efter i sømmene og finder den vildledende.

Tyskland bygger hegn til Polen efter tre nye ASF-tilfælde

Brandenburg bygger et hegn ved grænsen til Polen for at afværge ASF-smittefare.

Høj aktivitet - men lave minkpriser

Årets sidste minkauktion er i fuld gang hos Kopenhagen Fur, og selv om priserne er på et lavt niveau, er der glæde over aktiviteten hos bestyrelsesformand Tage Pedersen.

Danva svarer igen på spildevandskritik: - Gammeldags tænkning

Kritikken af, at spildevand fra rensningsanlæg og overløb påvirker fjordene med store mængder organisk stof, er forfejlet, mener Danva, der er interesseorganisation for de danske drikkevands- og spildevandsselskaber.

- Vi har været naive og gået glip af rigtig mange penge

Knap 1.000 leverandører af biogas har samlet sig i en ny, landsdækkende forening. Dermed får leverandørerne et mere ligeværdigt forhold til de store energiselskaber, som de forhandler kontrakter med, mener foreningens formand Erling Christensen.
Side 1 af 1929 (38578 artikler)Prev1234567192719281929Next