bannerPos

Dette kan blive den nye standard for ukrudtsprøjtning i efteråret

I sin nysåede vinterhvede har Karsten Jensen netop langt en bund i ukrudtsbehandlingen med DFF umiddelbart efter såning. Når han kan se sprøjtesporene i den nyspirede hvede vil han følge op med 0,35 l/ha Mateno Duo i blanding med 0,5 l/ha prosulfocarb. Fotos: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
15-09-2020 21:00
En lav dosering af Mateno Duo og prosulfocarb ligger prismæssigt på samme niveau som den mangeårige løsning med Boxer+DFF, er meldingen fra planteavler Karsten Jensen vinterhvedemark i mandags.

Mateno Duo blev godkendt sidste år lige sent nok til at opnå større anvendelse i praksis. Men tidlig nok til at samle endnu flere erfaringer fra praksis – blandt andet fra planteavler Karsten Jensen, der driver 200 hektar syd for Køge.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Miljøminister nedtoner spildevandsproblem

Det er uanstændigt og unuanceret, når miljøminister Lea Wermelin (S) holder fast i fortællingen om, at spildevandsudledningen kun udgør 10 procent af belastningen til vandmiljøet, mener Jørgen Evald, faglig direktør i BL.

Spirende kødkvæg-optimisme frem mod nytår

Det danske marked har fået mere luft, hvilket især er takket være den forestående nytårshandel, hvor oksekødet kommer i centrum. Det løfter kødkvægstillægget i denne uge med 25 øre pr. kg.

Danske Agrolab tester pesticider i Midtsverige

Heroppe i det midtsvenske kan afprøves flere pesticider og sorter end i Danmark, og under lidt barskere vinterforhold.

Landmand fik 25 procent større majsudbytte

På Toftegaard ved Brønderslev oplevede man i år 25 procent bedre udbytte i majsmarkerne end et gennemsnitsår. Det skyldes ikke mindst arbejdet med mikronæringsstoffer og biocoating, der har sikret fremspiringen i et koldt forår.
Side 1 af 1988 (39742 artikler)Prev1234567198619871988Next