bannerPos

Grøntriticale er en ny og alsidig grovfoderafgrøde

- Udbyttet ved slæt blev over 5.000 FE/ha, kvaliteten var middel, proteinindholdet højt og der blev etableret er særdeles fint udlæg, oplyser Jens Bagge, Sejet Planteforædling.
10-09-2020 21:00

I lighed med grønrug har afprøvning med triticale til grovfoder nu i to år vist høje udbytter ved både afgræsning og slet i maj.

Der er flere gode grunde til at finde plads til grøntriticale som en ny grovfoderafgrøde.

Det fastslår planteforædler i triticale på Sejet Planteforædling, Jens Bagge, som de sidste to år har lavet forsøg med anvendelse af triticale til afgræsning og slæt som alternativ til rug.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next