bannerPos

Driftsleder: - Vores såstrategi er en øjebliksstrategi

Driftsleder Morten Lund Olesen ved Ny Lellingegård, som hører under Vallø Stifts landbrug, lægger vægt på en øjebliksstrategi i marken.

AF: ALEXANDER DORNWIRTH

JOURNALIST
04-09-2019 10:36
Med cirka 5.000 hektar og 130 kilometer fra yderpunkt til yderpunkt er der brug for en effektiv såstrategi, siger driftslederen i DLM, Vallø Stift, Morten Lund Olesen. De tager beslutningen i øjeblikket ude i marken.

Morten Lund Olesen, tidligere udnævnt til at være en af »fremtidens landmænd« af Landbrug & Fødevarer, bød alle deltagerne hjertelig velkommen under tirsdagens sådemo ved Ny Lellingegård, som hører under Vallø Stifts landbrug.

- Vi driver cirka 5.000 hektar, hvor der er næsten 130 kilometer fra yderpunkt til yderpunkt. Så vi har mange forskellige jordtyper, der skal sås på, lyder det fra drift

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Kaliumsorbat mod varmedannelse

Kaliumsorbat kan være en mulighed, hvis fuldfoderet vil tage varme i disse dage. Seges er klar med en vejledning.

Lejer McCormick-traktorer ud

Hos Helms TMT-Centret A/S kan man leje en McCormick traktor - eventuelt med forkøbsret. - Vi har igennem det seneste år lejet traktorer ud, fortæller Jakob Helms.

Blandt blinde er den enøjede konge

Planteavlsrådgiver kalder tast selv-systemet i Landbrugsstyrelsen for akademikernes svar på et hamsterhjul.

Svinebestanden stiger med 4,9 procent

En kraftig vækst i antallet af slagtesvin er med til at trække den samlede bestand af svin op med 4,9 procent ved svinetællingen 1. juli, lyder det fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af en ny svinetælling.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Udlægning af lugtbelastede arealer efter planloven

ifølge en bestemmelse må en lokalplan kun udlægge arealer, der er belastet af lugt, støv eller anden luftforurening fra virksomheder og husdyrbrug til boliger, m.v., hvis lokalplanen med bestemmelser om bebyggelsens højde og placering kan sikre den fremtidige anvendelse mod en sådan forurening.

Får 14 dage til at trække udtalelse tilbage

Lodsejere fra Lille Vildmose pudser nu en advokat på rådmand i Aalborg, Hans Henrik Henriksen (S), som i interview har beskyldt dem for ikke at overholde loven. De kræver, at han trækker udtalelserne tilbage. Ellers venter en tur i retten. Rådmanden selv er tavs.

Vi er absolut opmærksomme på afrikansk svinepest

I Danmarks største zoologiske have i København har man også grise. Og der bliver taget forholdsregler for at sikre sig mod ASF, lyder det.
Side 1 af 1891 (37802 artikler)Prev1234567188918901891Next