Unge vil have fuldkorn

31 procent af den unge Generation Z spiser flere eller mange flere fuldkornsprodukter i dag end for to år siden. Det viser en ny Megafon forbrugerundersøgelse foretaget for Fuldkornspartnerskabet.

Nudler med fuldkorn, fuldkornsris og fuldkornspasta - unge fra Generation Z spiser mange forskellige fuldkornsprodukter og 31 procent tilkendegiver, at de spiser flere eller mange flere fuldkornsprodukter i dag end for to år siden, mens kun syv procent spiser færre. Det viser en ny Megafon forbrugerundersøgelse foretaget for Fuldkornspartnerskabet.

Det er positivt for De officielle Kostråd, som anbefaler at spise 90 gram fuldkorn om dagen eller mere. Det svarer til et fuldkornspitabrød, en portion fuldkornsris og to stykker knækbrød.

Derfor vælger unge fuldkorn

Generation Z giver udtryk for, at de spiser fuldkorn, fordi det er sundt og mættende. Selvom rugbrød stadig er deres primære kilde til fuldkorn, så har de også appetit på at spise mange forskellige fuldkornsprodukter:

Hvad er de primære årsager til, at du vælger og/eller spiser fuldkornsprodukter?

Der kan angives flere svar

Sundhed 75%

Mæthed 65%

Smagen 23%

Vigtig kilde til protein i en planterig kost 28%

Indkøbsvaner/spisevaner 24%

Bæredygtighed 8%

Pris 8%

Klima 10%

Læs også