Gammel kornsort med ny fremtid i europæisk landbrug
Med sin evne til at klare både tørke og oversvømmelser, lavt gødningsbehov og en stærk ernæringsprofil er sorghum en af de mest lovende afgrøder i takt med klimaforandringerne. Men det er først nu, der for alvor er hul igennem til effektiv forædling.

Sorghum dyrkes mange steder i verden og minder på mange måder om majs. Men den er langt mere tørkeresitent og kræver mindre input. Nu håber forskerne at kunne flytte gener mellem de to planter og dermed hjælpe begge på vej. Arkivfoto: Bøje Østerlund
Sorghum er en af verden ældste kornsorter og har mange egenskaber, der kan gavne fødevaresikkerhed, klima og biodiversitet. Mekanismerne bag egenskaberne har dog været en gåde for forskerne, og det har stået i vejen for en effektiv dyrkning.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her