Sunde hvedemarker betaler for mikronæringsstoffer

Der skal være styr på dræning, afgrødeetablering og vækst, inden man topper op med en mikronæringsblanding. - Vi giver det ikke bare fra en kant af til alle afgrøder, siger Christian Sørensen, Gunderslevholm

Hvede med godt rodnet efter mikronæring i efteråret. - Den særlige vækststimulering, der ligger i Bionutrias mikronæringstoffer, skyldes blandt andet, at de alle er formuleret med en lille mængde urea, fortæller Ivan Brendstrup. Det er sorten KWS Leif, som nu står kraftig og tæt busket på Gunderslevholm efter at have fået Biocrop Opti-P mikronæring i efteråret. Rodudviklingen er her omkring 1. maj ikke så veludviklet på denne foderhvede af sorten Heerup. Den har ikke fået mikronæring i efteråret. Violet-farvede bladspidser tyder på let P-mangel i denne Heerup foderhvede, som ikke har fået Opti-P i efteråret. Heerup foderhveden står mere åben end KWS Leif-sorten. - Jeg udsprøjter kun bladgødning, hvis der er en stor bladmasse til at opfange væsken. Ellers er det meste spildt, siger driftsleder Christian Sørensen.

Christian Sørensen er driftsleder på det vestsjællandske gods Gunderslevholm og vil naturligvis gerne hjælpe vinterhveden med at få en stor og sund bladmasse.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også