Dansk græs gør banerne grønne til EM

Når det danske landshold spiller deres gruppekampe i Parken, bliver spillerne budt velkommen på græssorter fra DLF, der har kvalificeret sig til EM-slutrunden.

Der er tale om sorterne Monroe og Columbine, som således vil være medspillere i 31 af de 51 kampe i turneringen, og der ligger dansk græs i København, Sct. Petersborg, Baku, Budapest, Amsterdam og London.  
 
Parken fik en ny hybridgræsbane i den første uge af maj – og den 19. maj blev banen første gang eftersået med Masterline Superliga blandingen fra DLF, der er sammensat af seks topsorter af almindelig rajgræs, der scorer højt på slidstyrke, stresstolerance og udseende.

Eftersåningsblandingerne er i de fleste tilfælde sammensat af topsorter af alm. rajgræs, både de traditionelle som Columbine og Monroe, og de nye 4turf sorter (tetraploid alm. rajgræs) som DLF har udviklet fra sin planteforædling. De populære 4turf-sorter er på få år blevet vigtige ingredienser i plæneblandinger til rullegræs og til eftersåning af fodboldbaner. Noget af det mest bemærkelsesværdige er den høje stresstolerance, som disse hårdføre sorter leverer, sammenlignet med standardsorter. Det kommer blandt andet til udtryk ved en markant bedre vinteroverlevelse og en bedre vinterfarve end normalt, lyder det i en pressemeddelelse fra DLF. 
 

Læs også