Pløjning kan gøres mere bæredygtigt

En korrekt justering af ploven, ensartet nedslidning af sliddelene, korrekt nedmuldning af stub og planterester trækker mod større bæredygtighed for dem, der vælger ploven, lyder det fra Ploveksperten Aps.

Nyansatte Magnus Krejberg hos Ploveksperten bruger noget af tiden hos søsterfirmaet Farmimplement til at skifte et par bøsninger og finjustere en brugt indbyttet Kverneland plov, der snart skal ud og fortsætte karrieren hos en anden landmand som en renoveret og toptrimmet maskine. Foto: Bøje Østerlund. Til mange afgrøder er der ikke ret meget, der slår en perfekt pløjning, når det gælder forberedelser af såbedet. – Rigtigt justeret og optimeret er der mulighed for besparelser på brændstofforbruget, påpeger Jens Iversen, Ploveksperten Aps. Foto: Ploveksperten.

Når man har et verdensmesterskab, en tredjeplads og yderligere fem top 10 placeringer ved verdensmesterskaberne i pløjning samt 17 år som formand for den nationale sportspløjeorganisation er det nok lidt sværere end normalt at skifte til pløjefri dyrkning.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også

Reduceret jordbearbejdning i økologisk jordbrug
Sådan navigerer du som økolog igennem udfasningen af konventionel husdyrgødning
Økologer løfter bundlinjen med skarp sædskiftestrategi
Planteavl med fokus på de gamle dyder
Få overblik over tilmeldte efterafgrøde-marker
Nye regler for hvornår fast husdyrgødning må udbringes