Robot renholder roemark

Markrobotten Farmdroid kører på tredje år hos økolog Benjamin Christensen ved Stege på Møn og renholder denne sæson 18 hektar sukkerroer. Benjamin Christensen er så tilfreds med resultatet, at han forventer at bruge under 1.000 kroner pr. hektar på håndlugning.

Farmdroid-robotten, der de sidste tre år har passet 18 hektar med økologiske sukkerroer hos Benjamin Christensen, Pollerup Hovgård ved Stege på Møn. Fotos: Leif Jensen, Yding Smedie og Maskiner Den økologiske roemark har indtil nu kun været sparsomt håndluget. Farmdroid-robotten såede de 18 hektar med sukkerroer på fem dage og har efterfølgende luget mellem planterne i selve rækken. Benjamin Christensen (t.v.) fortalte i tirsdags om sine erfaringer med Farmdroid-robotten, da der blev afholdt markdemonstration på hans ejendom.

Tirsdag lagde Benjamin Christensen, Pollerup Hovgård ved Stege på Møn, jord til markdemonstration af den autonome markrobot Farmdroid.

I samarbejde har Seges Økologi og Nordic Beet Research (NBR) udført forsøg i økologiske roemarker, hvor robotten har sået og renholdt markerne. Der er udført sammenligningsforsøg med standard mekanisk renholdelse i kombination med håndlugning.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også