Økologiske sukkerroer ser godt ud
For Niels Hauge Mikkelsen er det første sæson med økologiske sukkerroer. En produktion, der sender tankerne tilbage til »de gode gamle dage« på grund af renholdelse med håndkraft, og hvor forventningen samtidig er, at det er arbejdet værd.

Der leveres økologiske sukkerroer til Nordic Sugar. Roerne lægges i kule efter optagning. Nordic Sugar forestår den videre logistik. Arkivfoto
Det er første sæson, der er økologiske sukkerroer på ejendommens økologiske arealer, der drives under navnet ØkologiK. Går høsten som forventet, bliver det ikke den sidste.
- Jeg er indtil videre rigtigt godt tilfreds. Vi er netop startet med at tage roerne op, og det ser godt ud. Mit bud er små 50 tons roer pr. hektar. Og det er fuldt tilfredsstillende i en økologisk produktion, understreger Niels Hauge Mikkelsen.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her