Kristian dyrker bælgplanter på kontrakt til Meyers

Et nyt samarbejde mellem lokale landmænd, en 100-årig mølle på Bornholm og madkoncernen Meyers skal øge dyrkningen og anvendelsen af danskavlede bælgplanter. I år blev de første grønne og sorte linser høstet på klippeøen og det lover godt.

Kristen Harild fra Skovsholm ved Svaneke har dyrket nogle af de første bælgplanter på kontrakt til Meyers. Fotos: Henrik Sørensen Den første kontrakthøst hos Kristian Harild har været af grønne linser og sorte belugalinser. - Vi har lært meget i år med hensyn til dyrkning af bælgplanterne. Så jeg vil tro, at vi allerede næste år er kørende med større mængder bælgplanter og bedre mulighed for at rense høsten lokalt, siger Nils Jespersen fra Meyers. - Mange af forsøgene med at dyrke bælgplanter her på øen tegner virkelig godt. Det er en flok af yngre landmænd, der arbejder med det, og de er meget dedikerede og professionelle, fortæller Nils Jespersen, Meyers. I år er der høstet grønne linser og sorte belugalinser hos Kristian Harild på Bornholm.

Kristen Harild er økologisk landmand fra Skovsholm ved Svaneke på Bornholm og han har i år dyrket de første bælgplanter på kontrakt til den omfattende fødevarevirksomhed Meyers.

Meyers-koncernen har en ambition om at kunne øge udbud og efterspørgsel på danskavlede bælgplanter og har derfor startet et samarbejde med bornholmske landmænd og Bornholms Valsemølle.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også