Hav altid 50 procent af dit gødningsforbrug på lager hjemme

- Det vil afbøde de høje udsving i gødningspriser, som vi oplever nu. Og som vil fortsætte fremover, fastslår Ole Schou, VKST, på det netop afholdte planteavlsmøde i Sorø.

Planteavlskonsulent Ole Schou betegner det som »vanvittigt« at se den samlede effekt af høje afgrødepriser, stigende energipriser og nedlukket kapacitet på gødningsfabrikkerne. Der var forståeligt nok stor interesse og spørgelyst omkring gødnings- og afgrødepriser. Handelsvejene for gødning har hidtil gået overalt på kloden - undtagen til/fra Europa, der er meget selvforsynende. - Nu er handelsvejene flere steder afbrudte, fortæller Ole Schou. Umiddelbart lyder de høje afgrødepriser tilfredsstillende for planteavlere. Men på sigt kan det skabe politiske uro, lød det på planteavlsmødet. Planteavlskonsulent Rene Havmand gennemgik positionsbestemt dyrkning og den seneste udvikling indenfor det stadig vigtigere område. Konklusionen på anbefalingen fra planteavlskonsulent Kristian Bang om N-gødskning i det kommende år for forskellige afgrøder.

Prisen på afgrøderne og prisen på energi.

Det er de to ting, der styrer prisen på kvælstofgødning i verden.

Det fastslår planteavlskonsulent Ole Schou på det årlige planteavlsmøde i VKST, der netop er blevet afholdt i tre gentagelser i henholdsvis Sorø og Nykøbing Falster.

Her var det naturlig nok de høje gødningspriser og de endnu højere afgrødepriser, der tog en stor del af fokus.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også