Fornyet status for korndyrkning

Efter års jagt efter alternativer til korndyrkning, synes kornafgrøderne nu at blive de vigtigste. Markmand Søren Jakobsen, Pedersminde nær Ribe, gør sig umage med vårbyggen.

Fire centimeters dybde på fugtig bund. Selv en JB 1 jord kan veksle og udfordre såmaskinen. Markmand hos Aage Lauridzen, Pedersminde nær Ribe, Søren Jakobsen, tjekker hyppigt sådybden. Her er den perfekt. Fotos: Bøje Østerlund Med en langtrækkende kran midt på vognen og lige over den midterste aksel, kan Søren Jakobsen tanke Horsch Focus maskinen med både korn og gødning fra vognens last af storsække.

Marts måneds daglige varmerekorder sættes ofte i det sydvestlige Jylland. Og selvom vindmøllerne ellers står tæt, tager de sig af og til en slapper. Hvis de overhovedet snurrer, bliver det nemlig ikke til mange watt, når vinden har låst sig fast i øst.

- Grundvandsspejlet har stået højt på egnen, men nu tørrer det godt og vi er kommet i gang med såningen, fortæller markmand hos Aage Lauridzen, Pedersminde, Søren Jakobsen.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også