Præcisionssprøjtning bør lette godkendelsen af pesticider

Hvordan doserer vi bånd- og pletsprøjtning nu og i fremtiden. Det blev der onsdag gjort status på ved et møde blandt branchefolk og praktiske landmænd.

Dronetekniken er i kratig udvikling. - Til højre ses en dansk produceret Hector-drone, som er en dieseldrevet sprøjtedrone med høj sprøjtekapacitet via en bom på fire meter. Den kan sprøjte op til otte hektar i timen og flyver selv tilbage for at tanke sig selv op med både diesel og sprøjtemiddel, fortalte Rasmus Emil Jensen, Seges Innovation.
Efter udløb af den hidtidige pesticidstrategi 2018-2022 vil der nu komme to statusrapporter med erfaringerne om præcisionssprøjtning blandt andet - her beskrevet af Miljøstyrelsen. Status på partnerskaber om præcisionssprøjtning. Kilde: Miljøstyrelsen Omkring 60 branchefolk indenfor planteværn - herunder en del praktiske landmænd - var onsdag samlet  ved Slagelse til en status på præcisionslandbrug. Der er netop vedtaget en ny sprøjtemiddelstrategi for 2022-2026 med ønske om meget mere brug af præcisionssprøjtning. På mødet præsenterede BASF et nyt samarbejde med Bosch om en sprøjtebom med computere på række hen ad sprøjtebommen, så reaktionstiden er kraftig forkortet.

At præcisionssprøjtning via bånd- og pletsprøjtning er vejen frem mod en reduktion af mængden af sprøjtemidler med måske op til 90 procent, er de færreste efterhånden i tvivl om.

Og kan det yderligere betyde, at vi får lov at beholde planteværnsmidler på grund af et meget lavere forbrug – midler, som ellers står til at miste deres godkendelse – ja, så er der virkelig noget at gå efter.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også