Hvad kan en moderne roeoptager egentlig klare i dag?

Det kan man ved selvsyn se på Sofiehøj Forsøgscenter, når der senere i oktober afholdes en markdemonstration med roeoptagere og flere andre faglige fremvisninger.

Hvad kan en moderne roeoptager? Forventningerne hertil bliver gennemgået på den kommende markdemo på Sofiehøj Forsøgscenter. Foto: Jørgen P. Jensen

Valg af sukkerroesort til næste års roemarker er snart aktuelt og kræver en opdateret viden om sorterne på markedet.

Det er der mulighed for at få tirsdag den 24. oktober klokken 13-15, når NBR og Nordic Sugar i fællesskab afholder en markdemonstration på Sofiehøj Forsøgscenter ved Holeby på Lolland.

Her vil der blive vist og gennemgået næste års sortsvalg inden for sukkerroer også med den nyeste viden fra den igangværende roehøst.

Spotsprøjtning og roeoptager

Et andet programpunkt er strategier til at sprøjte mod bladsvampe, som har en række nye udfordringer.

Spotsprøjtning er udpeget til fremtiden inden for begrænsning af pesticidforbruget, og det vil der også blive givet en opdateret status på.

Endelig kan man blive ajourført på den seneste teknik til optagning af roer under mødets første punkt: »Hvad kan en moderne roeoptager«.

Indimellem er der pølsevogn og kaffe/kage til deltagerne. Derfor kræves der tilmelding på sukkerroer.nu eller mail til info@nordicbeet.nu.

Læs også