bannerPos

Årets plantetræf blev en succes trods corona

Trods corona-restriktioner blev årets Plantetræf alligevel en succes, med over 200 deltagere.
29-06-2020 13:04

Mere end 200 landmænd mødte gennem dagen op til de enkelte holdstarter rundt i forsøgsmarkerne, hvor også udstillere og forhandlere præsenterede produkter og strategier.

PLANTETRÆF forleden skinnede solen fra en skyfri himmel ved Labing i Østjylland, da Velas’ mange planteavlskonsulenter guidede mere end 200 landmænd gennem forsøgsmarkerne til årets Plantetræf.

Almindeligvis kan man som landmand frit bevæge sig mellem de mange forsøgsposter og udstillere, men som et værn mod Covid-19 var alle deltagere i år delt op i hold, som gik på forskudte tidspunkter på marken. Naturligvis med alle forholdsregler i forhold til afstand, håndsprit og generel kontakt mellem konsulenter og landmænd.

-  Vi er superstolte over og glade for, at vi til trods for Corona-virus i samfundet har formået at afholde et meget velbesøgt Plantetræf, som både landmænd og konsulenter har fået utrolig meget ud af. Det er rart at kunne mødes igen i hyggelige og ikke mindst sikre rammer og se de flotte marker ovenpå en tid, hvor mange har afskærmet sig fra megen social kontakt”, siger Lars-Ejler Hansen, planteavlschef i Velas. 

 

Højt fagligt niveau

På dagen fik deltagerne en indkøring i sorter og dyrkningsstrategier i vinterraps og vintersæd, ligesom der blev sat fokus på bl.a. ukrudt og ikke mindst gødning. Derudover var der også lavet forsøgsparceller med bl.a. hestebønner og ærter.

 Plantetræffet er hvert år kendetegnet ved at vise nye teknikker og behandlingskombinationer frem. Og i år var ingen undtagelse, selvom Corona-virussen nær havde sat en stopper for arrangementet i år.

-  Vi arbejder hvert år ekstremt hårdt på at komme med det rigtige faglige indhold til Plantetræffet, og det havde vi naturligvis også gjort i år. Markerne var jo for længst etablerede, da Corona blev et fænomen i Danmark, og derfor ville det jo være ærgerligt ikke at kunne vise vores forsøgsresultater frem. Derfor har vi i lang tid arbejdet på at finde en løsning, som både kunne tilgodese det faglige indhold, samtidig med at landmændenes og kollegernes sikkerhed var absolut topprioritet, siger Lars-Ejler Hansen. 

jba

Flot aften i forsøgsmarkerne

Velas afholdt forleden Åbent Hus i forsøgsmarkerne i Nr. Søby. Her deltog godt 100 fynske planteavlere, der kunne nyde en fin sommeraften med faglige indlæg.

Så starter landboauktionen op igen

Efter en corona-pause er landboauktionen i Kongens Tisted den 10. juli igen klar til at sætte dyr under hammeren – dog med en række forholdsregler.

To ristede i sommernatten

Dagsordenen var næsten den sædvanlige, men rammerne var ganske anderledes ved årets udskudte generalforsamling i Centrovice.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

To par skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Hvad gør man, når en ellers velkommen gæst, kvitterer for gæstfriheden ved at gylpe på gulvet og skide ned ad væggen? Så bygger man dem en bolig. Det gjorde landmand Jørgen Ivar Mikkelsen fra Mols, som nu har hele to par økologiske skadedyrsbekæmpere boende.

200 mio. kroner ekstra til et grønnere landbrug i 2021

I 2021 kan der komme flere minivådområder, mere ny skov og mere teknologi, der gør landbruget grønnere. Det er resultatet af regeringens beslutning om at overføre syv procent af den direkte landbrugsstøtte i 2020 til grønne tiltag i landdistriktsprogrammet fra 2021 og frem.

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.
Side 1 af 1871 (37414 artikler)Prev1234567186918701871Next