bannerPos

Årets plantetræf blev en succes trods corona

Trods corona-restriktioner blev årets Plantetræf alligevel en succes, med over 200 deltagere.
29-06-2020 13:04

Mere end 200 landmænd mødte gennem dagen op til de enkelte holdstarter rundt i forsøgsmarkerne, hvor også udstillere og forhandlere præsenterede produkter og strategier.

PLANTETRÆF forleden skinnede solen fra en skyfri himmel ved Labing i Østjylland, da Velas’ mange planteavlskonsulenter guidede mere end 200 landmænd gennem forsøgsmarkerne til årets Plantetræf.

Almindeligvis kan man som landmand frit bevæge sig mellem de mange forsøgsposter og udstillere, men som et værn mod Covid-19 var alle deltagere i år delt op i hold, som gik på forskudte tidspunkter på marken. Naturligvis med alle forholdsregler i forhold til afstand, håndsprit og generel kontakt mellem konsulenter og landmænd.

-  Vi er superstolte over og glade for, at vi til trods for Corona-virus i samfundet har formået at afholde et meget velbesøgt Plantetræf, som både landmænd og konsulenter har fået utrolig meget ud af. Det er rart at kunne mødes igen i hyggelige og ikke mindst sikre rammer og se de flotte marker ovenpå en tid, hvor mange har afskærmet sig fra megen social kontakt”, siger Lars-Ejler Hansen, planteavlschef i Velas. 

 

Højt fagligt niveau

På dagen fik deltagerne en indkøring i sorter og dyrkningsstrategier i vinterraps og vintersæd, ligesom der blev sat fokus på bl.a. ukrudt og ikke mindst gødning. Derudover var der også lavet forsøgsparceller med bl.a. hestebønner og ærter.

 Plantetræffet er hvert år kendetegnet ved at vise nye teknikker og behandlingskombinationer frem. Og i år var ingen undtagelse, selvom Corona-virussen nær havde sat en stopper for arrangementet i år.

-  Vi arbejder hvert år ekstremt hårdt på at komme med det rigtige faglige indhold til Plantetræffet, og det havde vi naturligvis også gjort i år. Markerne var jo for længst etablerede, da Corona blev et fænomen i Danmark, og derfor ville det jo være ærgerligt ikke at kunne vise vores forsøgsresultater frem. Derfor har vi i lang tid arbejdet på at finde en løsning, som både kunne tilgodese det faglige indhold, samtidig med at landmændenes og kollegernes sikkerhed var absolut topprioritet, siger Lars-Ejler Hansen. 

jba

Anden etape af massescreening bliver nu sat i gang

Sidste år blev den første del af en massescreening af grundvandet gennemført. Nu kommer den næste del, hvor grundvandet skal undersøges for cirka 100 pesticider og nedbrydningsprodukter.

Danish Crown møder kritik af klimakampagne

Forbrugerrådet Tænk og tænketanken Concito er gået Danish Crowns store reklamekampagne om det klimavenlige svinekød efter i sømmene og finder den vildledende.

Tyskland bygger hegn til Polen efter tre nye ASF-tilfælde

Brandenburg bygger et hegn ved grænsen til Polen for at afværge ASF-smittefare.

Høj aktivitet - men lave minkpriser

Årets sidste minkauktion er i fuld gang hos Kopenhagen Fur, og selv om priserne er på et lavt niveau, er der glæde over aktiviteten hos bestyrelsesformand Tage Pedersen.

Danva svarer igen på spildevandskritik: - Gammeldags tænkning

Kritikken af, at spildevand fra rensningsanlæg og overløb påvirker fjordene med store mængder organisk stof, er forfejlet, mener Danva, der er interesseorganisation for de danske drikkevands- og spildevandsselskaber.

- Vi har været naive og gået glip af rigtig mange penge

Knap 1.000 leverandører af biogas har samlet sig i en ny, landsdækkende forening. Dermed får leverandørerne et mere ligeværdigt forhold til de store energiselskaber, som de forhandler kontrakter med, mener foreningens formand Erling Christensen.
Side 1 af 1929 (38577 artikler)Prev1234567192719281929Next