bannerPos

Arla sender snart plantedrikke ud

Arla sender snart plantebaserede drikke ud i handlen. Foto: Colourbox.

AF: ALEXANDER DORNWIRTH

JOURNALIST
20-02-2020 13:48
Arla Foods vil i løbet af foråret - formentlig allerede i marts - sende en serie af plantedrikke i handlen i Danmark og Sverige, oplyser koncernen overfor Finans.

- I løbet af dette forår kommer vi med plantebaserede produkter, som vil blive solgt under vores eget varemærke, fortæller Arlas adm. direktør Peder Tuborgh overfor Finans.

Finans erfarer, at de nye produkter formentlig kommer på markedet i løbet af marts, og i første omgang vil der være tale om plantedrikke.

Arlas koncerndirektør Hanne Søndergaard har tidligere oplyst, at mejeriselskabet arbejder på at udvikle et helt sortiment af plantebaserede produkter - herunder smørlignende og yoghurtlignende produkter.

Dominerende spiller

Den dominerende spiller på markedet for plantedrikke i Danmark har hidtil været den lille, norskejede vækstvirksomhed Naturli’ Foods, men plantebaserede produkter passer fint ind i Arlas forsyningskæder, produktionsanlæg og logistik. Arla råder i forvejen over innovationskraften til at fremstille de nye produkter, og det vil kun kræve små investeringer at tilpasse et mejeri, så det også kan fremstille plantebaserede produkter, har koncerndirektør Hanne Søndergaard tidligere oplyst overfor Finans.

Arlas bestyrelsesformand, mælkeproducent Jan Toft Nørgaard, understreger, at de nye plantebaserede produkter på ingen måde er ved at slå bunden ud af salget af traditionelle mejerivarer. Salget af mejerivarer vokser stadig hastigt på markederne i Asien og Afrika.

I Europa er salget af drikkemælk vigende, men det opvejes af et stigende salg af ost.

Mykotoksiner i ensilagen kan forårsage dødsfald

Konsulent fra analysefirmaet Alltech anbefaler analyse af græsensilagen for at undgår mykotoksiner i køernes foder.

Glæder sig over stærk dokumentation for potentialet i biogas

Formanden for Biogasbranchen hilser rapporter om potentialet for biogas i Danmark yderst velkomment.

Hveden er godt i gang

KWS og BASF har etableret en demonstrationsmark, hvor strategier for vækstregulering og svampesprøjtning vurderes på tværs af seks forskellige sorter.

Regnvåd februar sænker foderudbyttet

Grundet den store vandmængde i februar er der meget vinterhvede, der er ødelagt. Den kommende omsåning med vårbyg betyder større omkostninger og lavere foderudbytte.

De første køer kommer nu på græs

Selvom kalenderen først lige er rykket frem til april, er de første besætninger så småt ved at gøre klar til at lukke køerne på græs. Vinteren har været mild, hvilket mange stedet har givet et stort græslag. Udfordringen bliver nu at få græsset i bund, så snart markerne kan bære.

Fejlklassificering af vandløb er roden til meget ondt

I det følgende opridses roderiet, set fra læserbrevsskribentens side, omkring kriterierne for at klassificere et vandløb som »kunstigt« eller »stærkt modificeret«, hvilket er forudsætningen for en vedligeholdelse, der sikrer imod oversvømmelser.

Udtagningsmoms – vær opmærksom på nye regler

Hvis man opfører bygninger til brug i sin momspligtige virksomhed, kan man trække moms fra på opførelsesudgifterne. Hvis man senere bruger bygningen til andre formål – for eksempel momsfri udlejning – skal den fratrukne moms betales tilbage lidt efter lidt. Denne regel og flere andre indenfor den såkaldte udtagningsmoms ændres – og det er vigtigt at være opmærksom for ikke at ende med en stor momsregning.

Selen bør indgå i gødningsplanlægningen af græs

Sundheden i besætningen kan øges, og der kan spares på indkøbte mineraler, hvis græsset gødes optimalt med selen.

Tid til etablering af fodergræs

Såningen af vårsæd er så småt kommet i gang, og dermed er det også tid for etablering af nyt fodergræs. En yderst vigtig disciplin, da der er tale om etablering af en afgrøde, der skal høstes på i måske 3-5 år.

Eksportørers advokat: Det bliver dyrt for Fødevarestyrelsen

Intern email til eksportkontrol-dyrlægerne viser, hvor stort et problem, at Fødevarestyrelsen har, mener advokat for eksportørerne, Hans Sønderby.
Side 1 af 1812 (36228 artikler)Prev1234567181018111812Next