bannerPos

Biavlere og landmænd i fælles markvandring

Der blev kigget på forskellige afgrøder i forsøgsmarkerne i forbindelse med markvandringen.

John Ankersen

Journalist
11-07-2018 07:00
SLF – Sønderjysk Landboforening – holdt forleden, markvandring ved Gabøl, hvor omkring 60 landmand mødte op til rundvisning i forsøgsmarkerne og fremvisning af vinterbyg, rug, hvede og vårbyg
I år havde SLF også inviteret den lokale biavlerforening med, som SLF har indledt et samarbejde med.
Biernes vilkår er trængte, og der er meget, man kan gøre som landmand. Bestyrelsesmedlem Johan Schmidt havde taget en græsballe med. Den kan være meget nyttig for bierne:
- Tidligere var gamle græsballer på marken en skamplet, men faktisk bør man lade et par græsballer stå på marken eller i skovbrynet. Efter et års tid vil den vrimle med bier. Så derfor, lad græsballen stå, og vær en miljøvenlig landmand med forståelse for biodiversitet, pointerede Johan Schmidt.
 

Se, det summer af sol

Som landmand kan man også lade grene og træstykker ligge, og har man et lille stykke jord, der ikke bruges, kan det være en god ide at så blomster i stykket. Det har man gjort ved Gabøl, og her kunne gæsterne opleve, hvordan insekterne summede blandt blomsterne.
Biavlerforeningen fortalte, at de havde oplevet en flot forårssæson, godt med honning, men at tørken nu gør, at de også går en svær periode i møde.
Flere af de vilde bier er udfordrede, og som landmand kan du hjælpe ved at blive bi-venlig landmand. Gå ind på www.lf.dk/bi og se mere.
 

Alle opgaver er vigtige

Hos Go-Gris I/S har de succes med at fastholde deres medarbejdere, og ifølge medejer Martin Mogensen, behøver indsatsen ikke at være så højtravende for at lykkes med et godt team.

Ny slam-teknik genbruger fosforgødning

Frisk slam ud på markerne som gødning er ikke velset, selvom fosfor fremover bliver en mangel i verden. Nyt dansk firma kan nu udvinde P af slam uden energi udefra.

Danish Crown kan bygge til i Kina

Manglen på svinekød i Kina kan i fremtiden få Danish Crown til at bygge endnu en fabrik i riget i midten.

Stormøde forud for folketingsvalg: Vil have faglighed ind i dansk landbrugspolitik

6. maj er landmænd forud for det kommende folketingsvalg atter indkaldt til stormøde på Agerskov Kro i Sønderjylland. På programmet er en række velkendte udfordringer for landbruget, som ifølge Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen endnu er langt fra at blive løst.
Side 1 af 1518 (30348 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer