Biavlere og landmænd i fælles markvandring

SLF – Sønderjysk Landboforening – holdt forleden, markvandring ved Gabøl, hvor omkring 60 landmand mødte op til rundvisning i forsøgsmarkerne og fremvisning af vinterbyg, rug, hvede og vårbyg

I år havde SLF også inviteret den lokale biavlerforening med, som SLF har indledt et samarbejde med.
Biernes vilkår er trængte, og der er meget, man kan gøre som landmand. Bestyrelsesmedlem Johan Schmidt havde taget en græsballe med. Den kan være meget nyttig for bierne:
- Tidligere var gamle græsballer på marken en skamplet, men faktisk bør man lade et par græsballer stå på marken eller i skovbrynet. Efter et års tid vil den vrimle med bier. Så derfor, lad græsballen stå, og vær en miljøvenlig landmand med forståelse for biodiversitet, pointerede Johan Schmidt.
 

Se, det summer af sol

Som landmand kan man også lade grene og træstykker ligge, og har man et lille stykke jord, der ikke bruges, kan det være en god ide at så blomster i stykket. Det har man gjort ved Gabøl, og her kunne gæsterne opleve, hvordan insekterne summede blandt blomsterne.
Biavlerforeningen fortalte, at de havde oplevet en flot forårssæson, godt med honning, men at tørken nu gør, at de også går en svær periode i møde.
Flere af de vilde bier er udfordrede, og som landmand kan du hjælpe ved at blive bi-venlig landmand. Gå ind på www.lf.dk/bi og se mere.
 

Læs også