Faglig bæredygtighed er i fokus på planteavlsdag

Plantefagligt Forum indbyder onsdag den 29. januar til Planteavlsdag 2020, som byder på mange spændende indlæg.

TEMADAG Der er udsigt til et program spækket med spændende indlæg, når Plantefagligt Forum (tidligere AgroPro Sjælland) onsdag den 29. januar klokken 8.30 inviterer til planteavlsdag 2020 på Comwell Roskilde.

Plantefagligt Forum opstod for cirka et år siden, da de tre ejere i AgroPro Sjælland gik fra hinanden ved årsskiftet 2018/2019.

Søren Schnipper gik sammen med det jyske rådgivningsfirma BJ-Agro, som har specialiseret sig i rådgivning omkring kartofler. Hans Jørgen Bak startede nyt selskab, AgriAdvice, og har tre ansatte, mens Vagn Lundsteen etablerede et nyt selskab, AgroPro Danmark, der har to ansatte.

Program med 12 indlæg

- Sammen med andre private planteavlsrådgivere på Sjælland, har vi lavet Plantefagligt Forum, hvor vi samarbejder omkring aktiviteter, såsom Planteavlsdagen, markmøder mv, forklarer Vagn Lundsteen, der vil fungere som mødeleder for Planteavlsdag 2020, der har fokus på faglig bæredygtighed.

Formiddagens program byder blandt andet på indlæg fra både Søren Schnipper og Hans Jørgen Bak, som vil fortælle om henholdsvis insekter i en interessant tid og nye svampe med nye midler.

I løbet af dagen er der i alt 12 indlæg, der på forskellig vis har fokus på faglighed og bæredygtighed. Blandt de forskellige emner vil der blandt andet være indlæg om vækstregulering og præcisionsdyrkning, alternativer til efterafgrøder, dyrkningsmetoder, dræning, nye proteinafgrøder og klimaændringer.

jhal

Læs også