bannerPos

Majshøsten kan blive både god og tidlig

Majsen står godt i det nordjyske, og det tegner til en tidlig og god høst. Fotos: AgriNord
08-09-2020 16:41

En god vækstsæson, flere majsvarmeenheder end normalt og udviklingen i marken peger på gode udbytter og en lidt tidligere majshøst. Det vurderer planteavlskonsulent i Agri Nord, Martin Ringsing.

Alt peger i retning af, at majshøsten begynder lidt tidligere end normalt i år.

- De tidligste marker vil nok være klar allerede 20.-25. september, og det er lidt før end normalt. Vi plejer at høste majsen fra omkring 1. oktober, siger Martin Ringsing, der er grovfoder-ekspert og planteavlskonsulent i Agri Nord.

Men majsen vokser selvfølgelig stadig, og noget, der kan ændre billedet, er pludselig nattefrost.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next