bannerPos

Ny app skal fremme og formidle sikker nabohandel

Omfanget af nabohandel er skønnet til 550.000 tons i Danmark og forventes at stige de kommende år, og traditionel rensalg er derfor under pres af nabohandel.

Per Jørgensen

CEO og Journalist
30-07-2019 13:36
DLG har købt 80% af appen Crop, der skal fremme og formidle sikker nabohandel blandt landmænd. Appen skal give øget værdi for DLG's kunder og ejere. Appen er siden april downloadet over 5.000 gange, så den nu er oppe på over 8.000 installationer.

Omfanget af nabohandel er skønnet til 550.000 tons i Danmark og forventes at stige de kommende år, og traditionel rensalg er derfor under pres af nabohandel.

 - Vi vil gerne være med till at skabe værdi for vores ejere, så vi har købt appen Crop for at fremme og formidle sikker nabohandel. Samarbejdet med appudviklerne Shape har ført til en brugerorienteret løsning, der fremover hurtigt kan skaleres til flere produkter og flere lande. Appen er således med til at afhjælpe landmandens udfordringer med traditionel nabohandel, siger DLG vicekoncerndirektør Mogens Frederiksen.

- Vi bidrager til en mere sikker handel og et mere sikkert aftalegrundlag. Brugerne står selv for prissætning i appen, mens DLG fx kan hjælpe med tillægsydelser som transport af kornet og evt. prøvetagning.

Gør nabohandel sikkert og nemt
I Crop-appen kan brugerne oprette salgs- og købsannoncer, som bliver vist på et kort i appen. Det giver et overblik over udbud og efterspørgsel på nabohandel og gør det let at kontakte hinanden.

- Nye funktioner gør det muligt, at landmændene nu kan kontakte hinanden via en chatfunktion og afklare kvalitet og dokumentere aftalens betingelser, så begge parter ikke er i tvivl om, hvad der blev aftalt, når leveringen af kornet finder sted, siger Mogens Frederiksen.

- Ved leveringen af kornet kan sælger og køber også registrere den indvejede mængde og kvalitet, og dermed få en vejeseddel, som kan knyttes til aftalegrundlaget. Det hjælper begge parter med at holde styr på handlen, så der ikke er tvivl om aftalebetingelserne. I starten af juni har vi også lige introduceret en abonnementsløsning, hvor man kan booke transport, som vi i DLG står for at levere.

Brugerne vil på sigt også kunne købe tillægsydelser, som kvalitetsregulering, kreditforsikring, kreditvurdering og risk management ydelser, hvilket altså vil være et tilvalg for brugerne af appen.

Appen allerede godt i gang
Appen er blevet godt modtaget blandt danske landmænd.- Siden 'en stille' lancering i juli 2017 har der været over 8.000 appinstallationer, og vi har indtil videre over 3.000 unikke brugere om måneden herhjemme samt 150 i Tyskland og 150 i England, siger Mogens Fredersen.

DLG har købt 80% af appen Crop af appudviklerne Shape, der fortsætter med en ejerandel på de resterende 20%. Shape har udviklet og driver Crop og er velkendte samarbejdspartnere af DLG, da de også har udviklet DLG App med funktioner fra DLG Kundeportal.

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.

Høstdagene skal prioriteres

Høsten er i disse dage udfordret af regn og en ustabil vejrudsigt. Det kræver øget omtanke og fokus for bedst muligt resultat. Planteavlskonsulent giver gode råd til fokusområder.

Flottere smågrise og tilvækst på op imod 550 gram på nordjysk bedrift

Grisene har det godt på Nørregaard i Nordjylland. En del af æren tillægger gårdejer Ole Mathiasen sit samarbejde med DLG og Vilofoss, der har ført til et skifte af foder og mineralblandinger til smågrisene. Mavesundheden er gennem det seneste år forbedret, og tilvæksten er steget fra 480 gram til op imod 550 gram pr. dag.

KMP-fuldfoderanalyse – et billigt men godt alternativ til kemiske analyser

For at sikre sig, at fuldfoderet konstant holder den samme kvalitet, er det muligt at få foretaget en hurtig og billig analyse på Seges’ laboratorie i Skejby.

Majsen har rejst sig

Tilbage i maj måned stod væksten stille i majsen på grund af kulde, men kvælstoffet var stadig tilgængeligt i jorden, da vi fik vand og varme - og så gik det stærkt.
Side 1 af 1607 (32122 artikler)Prev1234567160516061607Next