bannerPos

Ny app skal fremme og formidle sikker nabohandel

Omfanget af nabohandel er skønnet til 550.000 tons i Danmark og forventes at stige de kommende år, og traditionel rensalg er derfor under pres af nabohandel.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
30-07-2019 13:36
DLG har købt 80% af appen Crop, der skal fremme og formidle sikker nabohandel blandt landmænd. Appen skal give øget værdi for DLG's kunder og ejere. Appen er siden april downloadet over 5.000 gange, så den nu er oppe på over 8.000 installationer.

Omfanget af nabohandel er skønnet til 550.000 tons i Danmark og forventes at stige de kommende år, og traditionel rensalg er derfor under pres af nabohandel.

 - Vi vil gerne være med till at skabe værdi for vores ejere, så vi har købt appen Crop for at fremme og formidle sikker nabohandel. Samarbejdet med appudviklerne Shape har ført til en brugerorienteret løsning, der fremover hurtigt kan skaleres til flere produkter og flere lande. Appen er således med til at afhjælpe landmandens udfordringer med traditionel nabohandel, siger DLG vicekoncerndirektør Mogens Frederiksen.

- Vi bidrager til en mere sikker handel og et mere sikkert aftalegrundlag. Brugerne står selv for prissætning i appen, mens DLG fx kan hjælpe med tillægsydelser som transport af kornet og evt. prøvetagning.

Gør nabohandel sikkert og nemt
I Crop-appen kan brugerne oprette salgs- og købsannoncer, som bliver vist på et kort i appen. Det giver et overblik over udbud og efterspørgsel på nabohandel og gør det let at kontakte hinanden.

- Nye funktioner gør det muligt, at landmændene nu kan kontakte hinanden via en chatfunktion og afklare kvalitet og dokumentere aftalens betingelser, så begge parter ikke er i tvivl om, hvad der blev aftalt, når leveringen af kornet finder sted, siger Mogens Frederiksen.

- Ved leveringen af kornet kan sælger og køber også registrere den indvejede mængde og kvalitet, og dermed få en vejeseddel, som kan knyttes til aftalegrundlaget. Det hjælper begge parter med at holde styr på handlen, så der ikke er tvivl om aftalebetingelserne. I starten af juni har vi også lige introduceret en abonnementsløsning, hvor man kan booke transport, som vi i DLG står for at levere.

Brugerne vil på sigt også kunne købe tillægsydelser, som kvalitetsregulering, kreditforsikring, kreditvurdering og risk management ydelser, hvilket altså vil være et tilvalg for brugerne af appen.

Appen allerede godt i gang
Appen er blevet godt modtaget blandt danske landmænd.

- Siden 'en stille' lancering i juli 2017 har der været over 8.000 appinstallationer, og vi har indtil videre over 3.000 unikke brugere om måneden herhjemme samt 150 i Tyskland og 150 i England, siger Mogens Fredersen.

DLG har købt 80% af appen Crop af appudviklerne Shape, der fortsætter med en ejerandel på de resterende 20%. Shape har udviklet og driver Crop og er velkendte samarbejdspartnere af DLG, da de også har udviklet DLG App med funktioner fra DLG Kundeportal.

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.

Kødkvæg blev startskuddet for mælkeproducent

Forældrenes køb af to charolais-køer satte Pia Christensens kurs mod landbrugsskolen. I dag står hun for kostalden på den mælkeejendom, hun efter endt uddannelse overtog sammen med forældre og bror.

Covid-19 gør Fødevaredagen vigtigere end nogensinde

Årets prisvindere ved Fødevaredagen blev sent tirsdag belønnet for at tænke nyt og kreativt midt i en global krise. Prisoverrækkelsen fandt sted på Hindsgavl Slot ved Middelfart, hvor Corona-restriktionerne satte nye rammer for arrangementet.

Corona spreder sig blandt nordjyske mink

33 minkfarme, alle i Nordjylland, er blevet ramt af Covid-19, viser en ny opgørelse fra Fødevarestyrelsen.
Side 1 af 1933 (38645 artikler)Prev1234567193119321933Next