bannerPos

Ny app skal fremme og formidle sikker nabohandel

Omfanget af nabohandel er skønnet til 550.000 tons i Danmark og forventes at stige de kommende år, og traditionel rensalg er derfor under pres af nabohandel.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
30-07-2019 13:36
DLG har købt 80% af appen Crop, der skal fremme og formidle sikker nabohandel blandt landmænd. Appen skal give øget værdi for DLG's kunder og ejere. Appen er siden april downloadet over 5.000 gange, så den nu er oppe på over 8.000 installationer.

Omfanget af nabohandel er skønnet til 550.000 tons i Danmark og forventes at stige de kommende år, og traditionel rensalg er derfor under pres af nabohandel.

 - Vi vil gerne være med till at skabe værdi for vores ejere, så vi har købt appen Crop for at fremme og formidle sikker nabohandel. Samarbejdet med appudviklerne Shape har ført til en brugerorienteret løsning, der fremover hurtigt kan skaleres til flere produkter og flere lande. Appen er således med til at afhjælpe landmandens udfordringer med traditionel nabohandel, siger DLG vicekoncerndirektør Mogens Frederiksen.

- Vi bidrager til en mere sikker handel og et mere sikkert aftalegrundlag. Brugerne står selv for prissætning i appen, mens DLG fx kan hjælpe med tillægsydelser som transport af kornet og evt. prøvetagning.

Gør nabohandel sikkert og nemt
I Crop-appen kan brugerne oprette salgs- og købsannoncer, som bliver vist på et kort i appen. Det giver et overblik over udbud og efterspørgsel på nabohandel og gør det let at kontakte hinanden.

- Nye funktioner gør det muligt, at landmændene nu kan kontakte hinanden via en chatfunktion og afklare kvalitet og dokumentere aftalens betingelser, så begge parter ikke er i tvivl om, hvad der blev aftalt, når leveringen af kornet finder sted, siger Mogens Frederiksen.

- Ved leveringen af kornet kan sælger og køber også registrere den indvejede mængde og kvalitet, og dermed få en vejeseddel, som kan knyttes til aftalegrundlaget. Det hjælper begge parter med at holde styr på handlen, så der ikke er tvivl om aftalebetingelserne. I starten af juni har vi også lige introduceret en abonnementsløsning, hvor man kan booke transport, som vi i DLG står for at levere.

Brugerne vil på sigt også kunne købe tillægsydelser, som kvalitetsregulering, kreditforsikring, kreditvurdering og risk management ydelser, hvilket altså vil være et tilvalg for brugerne af appen.

Appen allerede godt i gang
Appen er blevet godt modtaget blandt danske landmænd.- Siden 'en stille' lancering i juli 2017 har der været over 8.000 appinstallationer, og vi har indtil videre over 3.000 unikke brugere om måneden herhjemme samt 150 i Tyskland og 150 i England, siger Mogens Fredersen.

DLG har købt 80% af appen Crop af appudviklerne Shape, der fortsætter med en ejerandel på de resterende 20%. Shape har udviklet og driver Crop og er velkendte samarbejdspartnere af DLG, da de også har udviklet DLG App med funktioner fra DLG Kundeportal.

Vildsvinehegn beskytter os alle sammen

Spøjst og respektløst at kritisere vildsvinehegnet ved den dansk-tyske grænse, mener skribenten.

Vestjyllands Andel flytter hovedkontor

Vestjyllands Andel flytter i starten af næste år hovedkontor fra den nuværende placering i Ringkøbing til Industrivej Nord 9B i Birk Centerpark i Herning.

Samson præsenterer stærkt regnskab

2018-2019 har været et godt regnskabsår for Samson Group, der kommer ud med et overskud på 23,6 millioner kroner og en omsætning på over en halv milliard.

Afgørelse om tilskud til privat skovrejsning på vej

Ansøgere, som lever op til kravene, vil få tilsagn om midler til skov, lover Landbrugsstyrelsen.

Forbedring af jordens frugtbarhed

Et passende kulstofindhold er fundamentet for en god jordfysik, -kemi og biologi, som kan sikre den gode etablering og plantevækst.

Erosion skaber udfordringer

Torsdag i sidste uge mødtes eksperter inden for jordbundsområdet og interesserede landmænd til »Jordbundens dag«, hvor fokus blandt andet var på at stoppe jorderosion.
Side 1 af 1718 (34357 artikler)Prev1234567171617171718Next