bannerPos

Primærlandbruget bør godskrives i CO2-regnskabet

Direktør Hans Otto Sørensen, Halmselskabet Danmark, foran kontoret i Skærbæk, håber, at det enkelte landbrug bliver godskrevet energihalmens CO2-effekt i det klimaregnskab, der ifølge klimaaftalen skal udarbejdes på bedriftsniveau.

AF: BØJE ØSTERLUND

FREELANCEJOURNALIST
15-07-2020 14:59
Direktør Hans Otto Sørensen fra Halmselskabet Danmark a.m.b.a. arbejder sammen med bestyrelsen for Danske Halmleverandører for, at primærlandbruget kan medregne CO2-reduktionen ved energiproduktion fra halm i det enkelte landbrugs klimaregnskab.

Tørke og en usædvanlig mild vinter har givet nogle svingninger i såvel halmpriser som forbruget af halm til energiformål de seneste par år. Dertil kommer den usikkerhed, der vil være, indtil detaljerne i den netop vedtagne klimaftale i folketinget skal udmøntes.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Planteavlskonsulenter rådgiver ud fra rigide regler

De massive krav til efterafgrøder sætter planteavlskonsulenters faglighed under pres, mener Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, der også mener, at nogle af dem bukker under for presset. Planteformand i L&F er uenig.

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.

Underskud af sukker

Prisen for sukker går op for tiden. Det skyldes først og fremmest en underskudsproduktion af sukker, set i forhold til den aktuelle efterspørgsel. Det begynder således efterhånden at lysne for producenter af sukkerroer, der ser ud til at få mere i pris for deres produktion end det var situationen tidligere på året.

Ukrainsk afgrødehøst slår ny rekord

Ifølge det ukrainske konsulentbureau ProAgro vil den samlede ukrainske afgrødeproduktion slå nye historiske rekorder i år. Endnu en dårlig nyhed for afgrødeproducenter i den vestlige del af Europa.
Side 1 af 1892 (37821 artikler)Prev1234567189018911892Next