bannerPos

Spyd måler temperaturen online

Niels Bjerre er indehaver af virksomheden care4farm i Kolding og har udviklet og sælger målespyddet StackView. Foto: John Ankersen

AF: JOHN ANKERSEN

REDAKTØR, LANDBRUGSYD
05-02-2020 13:54
Virksomheden Care4farm har udviklet og sælger et enkelt målespyd til temperaturmåling i afgrøder både ude og inde – fra kornlagre til kartoffelkuler.

Enhver planteavler ved det – udsving i temperaturen i lagrede afgrøder kan have målbare konsekvenser i både kvalitet og mængde af afgrøderne. Det gælder for alle afgrøder – fra kornlagre til kartoffelkuler.

Det er samtidig den udfordring, som indehaver af virksomheden Care4farm i Kolding, Niels Bjerre, for år tilbage satte sig for at løse.

Resultatet blev målespyddet StackView, som han senest har lanceret i en ny og forbedret version.

-  Den nye version kan tåle kraftigere stød, er vandtæt og har fem gange bedre rækkevidde. Desuden har målespyddet fået en ny funktion – en bevægelsessensor, der betyder, at spyddet ved bevægelse straks kommer med en temperatur, der vises på mobiltelefonen, forklarer Niels Bjerre.

Han tilføjer, at spyddet ved flytning ligeledes tager en temperatur igen automatisk efter 15 minutter – herefter efter det tidsinterval for temperaturmåling, som man har sat den til. Målespyddet har desuden gps indbygget, så man kan se, hvor det står henne. Samtidig registrerer spyddet også stigninger og fald i temperaturer, og sender advarsel.

Ideel til mange typer afgrøder

StackView-målespyddet er, ifølge Niels Bjerre, en ideel løsning til en række afgrøder.

Blandt andet til kartofler, der kan være en svær afgrøde i relation til vejr og temperaturforhold.

-  Kartofler skal lagres ved meget præcise temperaturer. Eksempelvis skal pulver- og chips-kartofler lagres ved temperaturer fra 8-10 grader. Det er en udfordring at holde præcise temperaturer i kartoffelkuler.

Men også inden for frø, korn, raps og specialafgrøder som rødbeder, er målespyddet velegnet.

Brugerne af målespyddet har alle et årsabonnement, der gør, at de kan trække på Care4farms ekspertise, hvor man også har en samlet database over alle kunder og brugere. Brugerne har et egen log-in til hjemmeside/app, hvor alle målinger er gemt.

Niels Bjerre pointerer, at har man allerede StackView målespyd, er de opdaterede med den nye bevægelsesfunktion, så de matcher de nye målespyd. Samtidig kan alle gå ind på en på en helt ny opdateret hjemmeside på www.care4farm.dk.

Brokgrise hædres med særbehandling

Det irriterer Lars Jensen, Stenager Svin I/S nær Aars i Himmerland, at man bruger udtrykket sygestier, når brokgrisene reelt er raske grise, der blot kræver særlig opmærksomhed, lidt mere plads og ekstra halm.

Mild vinter har gavnet europæisk hvede

Vi står overfor en lavere hvedeproduktion i Europa efter voldsomt nedbør hen over efterår gjorde det vanskeligt for europæiske landmænd at så hvede. Til gengæld har vi frem til nu haft en mild vinter, hvilket trods alt har gavnet den hvede der er blevet sået.

Det er ikke landmandens opgave at bevise sin egen uskyld

»Blokerende fejl« i landbrugets EU-ansøgning er med til at vende bevisbyrden om, og det er klart ulovligt – skriver Bæredygtigt Landbrugs chefjurist.

Amerikanske kødpriser rykker op

Nu ser det ud til at de amerikanske kødpriser langt om længe kan følge trop med de prisstigninger vi har oplevet her i Europa siden starten af 2018. Kina har således nu officielt tilladt import af blandt andet fjerkræ fra USA.

Interview skal være med til at sikre et vellykket generationsskifte

Når generationsskiftet sker inden for familien, stilles der ekstra store krav til processen. Østdansk Landboforening & Sagro har udviklet en ny model til at interviewe deltagerne i generationsskiftet for at sikre et succesfuldt skifte, fremgår det af ostdansk.dk.
Side 1 af 1773 (35442 artikler)Prev1234567177117721773Next