Spyd måler temperaturen online

Virksomheden Care4farm har udviklet og sælger et enkelt målespyd til temperaturmåling i afgrøder både ude og inde – fra kornlagre til kartoffelkuler.

StackView-målespyddet er let at bruge og flytte rundt i marken, kartoffelkulen eller korn/frø-lageret. Foto: John Ankersen StackView-målespyddet er velegnet til en række afgrøder – blandt andet kartoffelkuler. Privatfoto

Enhver planteavler ved det – udsving i temperaturen i lagrede afgrøder kan have målbare konsekvenser i både kvalitet og mængde af afgrøderne. Det gælder for alle afgrøder – fra kornlagre til kartoffelkuler.

Det er samtidig den udfordring, som indehaver af virksomheden Care4farm i Kolding, Niels Bjerre, for år tilbage satte sig for at løse.

Resultatet blev målespyddet StackView, som han senest har lanceret i en ny og forbedret version.

-  Den nye version kan tåle kraftigere stød, er vandtæt og har fem gange bedre rækkevidde. Desuden har målespyddet fået en ny funktion – en bevægelsessensor, der betyder, at spyddet ved bevægelse straks kommer med en temperatur, der vises på mobiltelefonen, forklarer Niels Bjerre.

Han tilføjer, at spyddet ved flytning ligeledes tager en temperatur igen automatisk efter 15 minutter – herefter efter det tidsinterval for temperaturmåling, som man har sat den til. Målespyddet har desuden gps indbygget, så man kan se, hvor det står henne. Samtidig registrerer spyddet også stigninger og fald i temperaturer, og sender advarsel.

Ideel til mange typer afgrøder

StackView-målespyddet er, ifølge Niels Bjerre, en ideel løsning til en række afgrøder.

Blandt andet til kartofler, der kan være en svær afgrøde i relation til vejr og temperaturforhold.

-  Kartofler skal lagres ved meget præcise temperaturer. Eksempelvis skal pulver- og chips-kartofler lagres ved temperaturer fra 8-10 grader. Det er en udfordring at holde præcise temperaturer i kartoffelkuler.

Men også inden for frø, korn, raps og specialafgrøder som rødbeder, er målespyddet velegnet.

Brugerne af målespyddet har alle et årsabonnement, der gør, at de kan trække på Care4farms ekspertise, hvor man også har en samlet database over alle kunder og brugere. Brugerne har et egen log-in til hjemmeside/app, hvor alle målinger er gemt.

Niels Bjerre pointerer, at har man allerede StackView målespyd, er de opdaterede med den nye bevægelsesfunktion, så de matcher de nye målespyd. Samtidig kan alle gå ind på en på en helt ny opdateret hjemmeside på www.care4farm.dk.

Læs også