bannerPos

Spyd måler temperaturen online

Niels Bjerre er indehaver af virksomheden care4farm i Kolding og har udviklet og sælger målespyddet StackView. Foto: John Ankersen

AF: JOHN ANKERSEN

REDAKTØR, LANDBRUGSYD
05-02-2020 13:54
Virksomheden Care4farm har udviklet og sælger et enkelt målespyd til temperaturmåling i afgrøder både ude og inde – fra kornlagre til kartoffelkuler.

Enhver planteavler ved det – udsving i temperaturen i lagrede afgrøder kan have målbare konsekvenser i både kvalitet og mængde af afgrøderne. Det gælder for alle afgrøder – fra kornlagre til kartoffelkuler.

Det er samtidig den udfordring, som indehaver af virksomheden Care4farm i Kolding, Niels Bjerre, for år tilbage satte sig for at løse.

Resultatet blev målespyddet StackView, som han senest har lanceret i en ny og forbedret version.

-  Den nye version kan tåle kraftigere stød, er vandtæt og har fem gange bedre rækkevidde. Desuden har målespyddet fået en ny funktion – en bevægelsessensor, der betyder, at spyddet ved bevægelse straks kommer med en temperatur, der vises på mobiltelefonen, forklarer Niels Bjerre.

Han tilføjer, at spyddet ved flytning ligeledes tager en temperatur igen automatisk efter 15 minutter – herefter efter det tidsinterval for temperaturmåling, som man har sat den til. Målespyddet har desuden gps indbygget, så man kan se, hvor det står henne. Samtidig registrerer spyddet også stigninger og fald i temperaturer, og sender advarsel.

Ideel til mange typer afgrøder

StackView-målespyddet er, ifølge Niels Bjerre, en ideel løsning til en række afgrøder.

Blandt andet til kartofler, der kan være en svær afgrøde i relation til vejr og temperaturforhold.

-  Kartofler skal lagres ved meget præcise temperaturer. Eksempelvis skal pulver- og chips-kartofler lagres ved temperaturer fra 8-10 grader. Det er en udfordring at holde præcise temperaturer i kartoffelkuler.

Men også inden for frø, korn, raps og specialafgrøder som rødbeder, er målespyddet velegnet.

Brugerne af målespyddet har alle et årsabonnement, der gør, at de kan trække på Care4farms ekspertise, hvor man også har en samlet database over alle kunder og brugere. Brugerne har et egen log-in til hjemmeside/app, hvor alle målinger er gemt.

Niels Bjerre pointerer, at har man allerede StackView målespyd, er de opdaterede med den nye bevægelsesfunktion, så de matcher de nye målespyd. Samtidig kan alle gå ind på en på en helt ny opdateret hjemmeside på www.care4farm.dk.

Fortsat uændret svinenotering

Danish Crown fastholder en svinenotering på 10,50 kroner i næste uge. Friland sænker økotillægget med 75 øre. Udsigt til flere udsatte svin.

Hvedeudbytte på godt ti tons i det midtjyske

På Gesinggaard nær Herskind vest for Aarhus regner de med, at høsten er i hus fredag aften og efterafgrøderne sået i løbet af weekenden. - Vi er godt med, lyder det med tilfredshed fra landmand Steen Nørgård, der midt i tilfredsheden gerne slår et slag for, at reglerne om slåning af brak ændres.

Fodringsdag holder fagfolk opdateret om de seneste fodringstendenser

Magneter, mineraler, »klima-midlet« 3NOP og non-GM-afgrøder er blandt emnerne på Fodringsdag 2020, der afvikles 9. september i Herning.

Dobbelt så meget nedbør i Midt- og Vestjylland som på Vestsjælland i vækstsæsonen

Store regionale forskelle på vejret i vækstsæsonen vil præge årets høstudbytter, vurderer Danish Agro på baggrund af data fra over 1.000 vejrstationer. De midtjyske landmænds marker har haft lavest temperatur og færrest solskinstimer.

Väderstad flytter til Fyn

Maskinproducent flytter fra Sjælland til Fyn i denne måned.

Udenlandske ansatte får lettere adgang til coronatests

Det er nu muligt for indrejsende arbejdskraft uden bopæl i Danmark at blive testet for Covid-19, selvom de ikke har symptomer.

Foderstyrke og fokus på rygspæktykkelse ved løbning

Polte skal ved løbning være 230 til 240 dage gamle, de skal veje 145 til 160 kg og have 14 til 15 mm rygspæktykkelse. Endelig skal de løbes i anden brunst, anbefaler Nutrimin.
Side 1 af 1895 (37893 artikler)Prev1234567189318941895Next