Tre vigtige forhold til valg af efterårets hvedesorter

Der blev givet mange gode råd og fremvist spændende resultater, da VKST og Danish Agro havde markvandring i forsøgsarealerne i Holeby.

Når der skal vælges hvedesort til efteråret, er der tre vigtige forhold, der vil gøre sig gældende for det efterfølgende udbytte af hveden.
For det første skal der vælges mindst to sorter og gerne tre på store bedrifter for at sprede risikoen. For det andet, skal der vælges en sort, der har vist stabilt udbytte over flere år, og til sidst skal der vælges sort alt efter, om hveden skal bruges som foder, eller om der skal satses på en afregning som industrihvede.
Sådan lød en af konklusionerne, da VKST og Danish Agro afholdt markvandring for cirka 100 landmænd, der var mødt op i det solrige og lune aftenvejr i forsøgsmarkerne på Råhavegård ved Holeby på Lolland.
Ud over Danish Agros gennemgang af deres vinterhvede med fodersorterne Torp, Kalmar og Elixer, blev rapsen, vårbyggen, demoparcellerne og parcellerne med vækstregulering og svampebekæmpelse gennemgået.


Læs meget mere fra markvandring i LandbrugØst, der udkommer torsdag den 28. juni

Læs også