bannerPos

16 procent fald i miljøbelastning efter omlægning af pesticidafgift

Foreløbig har landbruget de seneste år reduceret miljøbelastningen med 16 procent, viser en ny rapport i denne uge fra Miljøstyrelsen, der påpeger, at præcisionssprøjtning er vejen frem. Her en skærm, der viser områder med behov for ukrudtssprøjtning. Foto: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
03-04-2020 21:00
Ny rapport fra Miljøstyrelsen viser især fald i miljøbelastning på plante- og svinebedrifter, efter pesticidafgiften fra 2013 blev gradueret efter midlernes miljøpåvirkning.

Pesticidafgiften blev i 2013 ændret fra en afgift på udelukkende salgsprisen til en differentieret afgift baseret på det enkelte pesticids beregnede belastning af miljø og sundhed.

I denne uge har Miljøstyrelsen offentliggjort en undersøgelse af pesticidanvendelsen hos landbruget før og efter afgiftsændringen i årene og effekterne af den nye afgift.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Ny måde at rapportere udtagning af prøver på

Svineproducenter og dyrlæger får nyt værktøj til at rapportere, når der udtages PRRS-prøver til viruspåvisning.

Byg en ekstra klimastald

Det er en god idé at have en nødplan i skuffen, hvis den afrikanske svinepest melder sin ankomst i Danmark eller Tyskland. Byg en klimastald og etabler nogle flere farestier, lyder rådet.

Samsø-landmænd vil stadig ikke kompensere for ikke-eksisterende udledning

Modsat meldinger i januar, så har regeringen ikke nedsat efterafgrødekrav på Samsø, som stadigvæk står til at kompensere for udledning fra produktion af fisk, som ikke finder sted. Samsø-landmænd kræver nu at blive fritaget for obligatoriske krav.

Vælg de rigtige aktier i en usikker fremtid

Det er ret så imponerende at kigge på graferne for de store aktie-index. Siden marts måned har vi oplevet et aktiemarked, der har revancheret nu mere end 60 procent af det, der blev tabt under coronakrisens begyndelse. Men investorerne er stadig usikre på fremtiden, og det er stadig farligt at ligge alt for disponeret i de cykliske aktier. Dog er der brancher og dermed aktier, der kan gøre det godt i den usikre fremtid, vi går i møde.

Det er nu, der skal ryddes op i roerne

Mange har allerede sprøjtet færdig i sukkerroerne, ellers er det i følge planteavlskonsulent nu, der skal sættes ind for de høje arter.

Med rådgiveren i marken

Jens Jakob Jensen fra HN Agro Consult gav tirsdag en status på de forskellige afgrøder.

- Det vigtigste er, at håndværket er i orden

Godt håndværk er for planteavlskonsulenterne hos HN Agro Consult den vigtigste grundsten uanset dyrkningsform.
Side 1 af 1848 (36958 artikler)Prev1234567184618471848Next