Atter sprøjtebehov i sukkerroer

Det er snart tid for en gentagelse af svampesprøjtningen i roerne. Derimod er der ikke behov for bekæmpelse af uglelarver.

Bederust ses som små runde pustler på roebladene. Foto: Jørgen P. Jensen

Hvor sukkerroerne er behandlet mod bladsvampe første gang omkring 1. august, begynder der nu at komme friske rustpustler igen.

Det oplyser Agricenter ved Nordic Sugar om det aktuelle sprøjtebehov i sukkerroer i denne uge.

- Det er derfor nødvendigt at behandle igen i de marker, hvor det er mere end tre til fire uger siden, der er behandlet sidst, og hvis der er mere end seks uger til roerne skal tages op.

Højeste dosering af svampemiddel anvendes ved veletableret angreb og hvor roerne skal høstes sent.

Kampagnestart og dermed optagning er ikke endeligt fastlagt endnu, men forventes at blive i den sidste uge af september.

Det er bederust, der er den dominerende bladsvamp i roemarkerne. Der findes begrænset angreb af meldug, og med det våde vejr begynder der også at komme lidt ramularia.

Få uglelarver

Roerne er generelt groet godt til i den seneste del af sommeren med god og sund bladmasse.

- De fleste marker er også rimeligt rene for ukrudt, lyder det fra Agricenter.

- Der er kommet rigeligt med vand. Så det er sol og varme, der mangler for en god tilvækst. Lokalt er der kommet hagl, men der skal stor afløvning til, for at det har væsentligt betydning for udbyttet.

Der er ikke registreret stigning i angreb af de tidligere observationer af uglelarver og bekæmpelse anses derfor ikke at være aktuel.

Læs også