bannerPos

Kan vi regne med glyphosat efter 2022?

- Franskmændene har skrappe handlingsplaner om at reducere forbruget. I Tyskland er det en del af regeringsgrundlaget, at glyphosat skal udfases. Og det samme gælder i Østrig. Det taget i betragtning, bliver det svært at få det forlænget efter 2022, siger Jens Erik Jensen, landskonsulent hos Seges. Arkivfoto

AF: MAJBRITT RYTTER CHRISTENSEN

FAGJOURNALIST
02-11-2019 11:34
Der skal opbakning til i befolkningerne i EU, før glyphosat kan opnå forlængelse. Ikke realistisk, mener Jens Erik Jensen, Seges.

Det er ikke realistisk, at der er opbakning til i befolkningerne i EU til, at glyphosat kan opnå forlængelse som godkendt stof, mener Jens Erik Jensen, landskonsulent i Seges.

- Sidst, det var oppe, endte forlængelsen jo med at blive på kun fem år i stedet for de femten, der var lagt op til, fortæller han.

- Og selvom Miljøstyrelsen faktisk bakker op om godkendelsen af glyphosat-midlerne i Danmark, så er det ikke nok.

-

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

L&F indkalder til stormøde om vand på markerne

Landbrug & Fødevarer indkalder til stormøde på grund af de store mængder regn, der skaber problemer for danske landmænd. Kommuner og stat må tage ansvar, lyder det.

Pattevasker sørger for ens forberedelse hver gang

Hos mælkeproducent Knud Erik Therkildsen fra Djursland har investeringen i en pattevasker gjort, at køerne forberedes ens til hver eneste malkning, tre gange i døgnet. Det betyder blandt andet, at de 200 køer hurtigere lægger mælk ned og i dag kan malkes hurtigere end tidligere.

Er Miljøministeriet til skade eller gavn for landdistrikterne?

Dønningerne efter 1968 medførte en favorisering af den boglige skole. En ny intellektuel klasse opstod, som var nødt til at kassere den mere naturnære og erfaringsbaserede viden for at få lebensraum.

Fra næste uge begynder fremrykningen

Forud for påsken er der behov for at rykke et stort antal grise frem, og det begynder allerede fra næste uge.

Får fast forankring på Falster

Rådgivningsvirksomheden Agrovi, der tæller tre kontorer på Sjælland, har nu købt fast ejendom på Falster og udvider medarbejderstaben.

Stormøde om oversvømmelserne

Mange parcelhusejere, sommerhusejere og landmænd oplever dagligt kampen mod de massive mængder vand, som ikke i tilstrækkeligt omfang bliver håndteret af myndighederne. Der er brug for, at de tager deres ansvar omkring vandløbene alvorligt, og sikrer bedre mulighed for gennemstrømning. Derfor indkalder Landbrug & Fødevarer, Danske Vandløb samt Ålauget GST - Gudenåen - Silkeborg - Tange Sø til stormøde om de massive oversvømmelser, som vi ser landet over.

Jubilæumsdyrskue i Horsens

Der satses igen i år på nye og spændende aktiviteter for gæsterne på Dyrskuepladsen i Horsens.

De første tegn på økonomiske corona-effekter

Var man i tvivl om, at der ville være en vækstmæssig regning at betale for coronavirusudbruddet, så kan nye tal måske overbevise, lyder det fra Nykredit.
Side 1 af 1775 (35496 artikler)Prev1234567177317741775Next