bannerPos

- Jeg har aldrig været ude for noget lignende i mine 37 år i Folketinget

Dansk Folkepartis stifter, Pia Kjærsgaard, var blandt talerne på Langelinje, som langede voldsomt ud efter statsminister Mette Frederiksen. Foto: Lasse Ege Pedersen

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
21-11-2020 15:15
På Langelinie i København tordnede de blå politikere mod statsminister Mette Frederiksens (S) håndtering af minksagen under lørdagens store demonstration.

Retorikken var benhård fra de blå politikere, som var mødt op på Langelinie i København lørdag middag. Statsminister Mette Frederiksens håndtering af minksagen har været skandaløs, og flere mener, at hun bør tage konsekvensen og gå af.

Fra Dansk Folkeparti-stifter Pia Kjærsgaard lød der:

- I 37 år har jeg siddet i Folketinget. Jeg har aldrig været ude for noget lignende, som det her. Og jeg har oplevet lidt af hvert. Det her er en skandale af de store, sagde Pia Kjærsgaard.

Hun kaldte det hjerteskærende at have set store, voksne mænd græde mens deres erhverv er blevet lukket ned. Endda på en ordre, som regeringen ikek har haft lovhjemmel til at gennemføre.

Agerskovgruppens talsmand, Jens Peter Aggesen stod klar med krammer til ex-statsminister Lars Løkke Rasmussen efter sidstnævntes tale. Foto: Lasse Ege Pedersen

Rørt Løkke

Fra tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) knækkede stemmen, da han gik på scenen, en parkeret lastbil, og dermed fik overblik over den store menneskemængde, fiskekuttere og mange hundrede traktorer.

- En fuldstændig bevægende syn at stå her, og se på en masse mennesker, som får det her samfundshjul til at snurre rundt, sagde han.

Han fortalte, at det har vist sig være en stor fejl, da man stemte for epidemiloven, i foråret.

- Vi gav statsministeren det helt store kørekort i tillid til, at hun kunne forvalte det. Men hun er blevet fartblind og hun er kørt over for rødt, sagde Lars Løkke Rasmussen, der finder det helt uforståeligt, at man har kunne nedlægge et helt erhverv uden at sikre, man har hjemmel til det.

De Konservatives Rasmus Jarlov mener, at minksagen overgår alt, hvad der hidtil er set. Foto: Lasse Ege Pedersen

Ups, der røg et erhverv

Fra De Konservatives Rasmus Jarlov blev der også langet voldsomt ud efter statsministeren, og i øvrigt unavngivne politiske kommentatorer.

- Der er mange, der ikke kan forstå, hvorfor I er kommet her i dag. De siger, at det nok bare handler om, at landbrugslobbyen har bedt om at skaffe minkavlerne en urimelig høj erstatning.

- Så hvorfor hidse sig op. Det er skarpt set af dem. Mette Frederiksen sagde allerede fra start af, at der vil blive begået fejl, og vi laver alle sammen fejl. Og ja nogle gange kommer man til at putte mælken i skabet og havregrynene i køleskabet. Andre gange så vågner man op, og kommer til at smadre 6.000 menneskers livsgrundlag, indsætter militær og politi til at true danske borgere til at slå 17 millioner dyr ihjel på et ikke-eksisterende fagligt grundlag. 

- Det er hvad, der sker, sagde Rasmus Jarlov.

Han forklarede, at han godt er klar over, at der også har været sager under borgerlige regeringer.

- Men jeg er nødt til at sige, at den her sag, den overgår alt, lød det fra den konservative politiker.

Hun mangler overblik

Rasmus Jarlov spillede selv en nøglerolle i 2016, da daværende Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) blev tvunget til at gå af.

- Vi væltede Eva Kjer Hansen fordi, hun havde lavet en forkert graf. Jeg fortryder det ikke. Regeringen skal ikke løbe om hjørnet med Folketinget.

- Når jeg så sammenligner med den her sag. Et helt erhverv er udslettet på 10 dage. Det kommer til at koste en halv Storebæltsbro. Et sted mellem 14-30 milliarder. Og hvert år vil Danmark have mistet en milliardindtægt.

- Og hvorfor er det sket. Det er sket, fordi Mette Frederiksen ikke har noget overblik, sagde Rasmus Jarlov.

Flere hundrede stod og lyttede på de blå politkeres tale på Langelinie. Foto: Lasse Ege Pedersen

Tilliden til folkestyret er væk

Fra Nye Borgerliges Pernille Vermund lød det:

- Det er et enormt hårdt slag at opleve, midt i en coronakrise, at tilliden bliver revet væk under os alle sammen. Fundamenet for friheden og folkestyret blev den 4. november væltet af statsminister Mette Frederiksen.

- Med et slag blegnede coronakrisen i lyset af en langt alvorligere krise. En demokratisk krise, sagde Pernille Vermund.

Også Sophie Løhde (V), Erling Bonnesen (V) samt Lars-Christian Brask (LA) var blandt politiker-talerne på Langelinie.

Efter politkertalerne var det en tilfreds talsmand fra gruppen »Oprør fra Landet«, Peter Kiær, som kunne råbe ud til menneskemængden

- Folk har kørt her til, nogle i 25 timer, i pis-øsende regnvejr. Ved du hvad, jeg er pavestolt af jer, lød det.

lasse@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 22 67 35

OPEC-forhandlinger kan ramme olieprisen

Grundlaget for OPEC-landenes produktion fra januar 2021 lægges over de næste dage, vurderer chefstrateg i Nykredit.

Intelligente kameraer skal sikre GPS’er

På Smedshauge ved Lemvig er maskinhuset blevet udstyret med fire intelligente kameraer, der skal sikre mod ubudne gæster.

Wermelin vil rydde op i Miljøstyrelsen

En redegørelse om drikkevandsdispensationer fra Miljøstyrelsen udløser skarp kritik fra miljøminister Lea Wermelin. Styrelsen har i mange år forvaltet drikkevandsdispensationer i strid med EU-reglerne.

Ukendskab til loven fritager ikke statsministeren for ansvaret

Ukendskab til (grund)loven fritager selvfølgelig ikke regeringen og statsministeren for at bære ansvaret for en ordre, der eksekveres med militærets og politiets assistance.

Minivådområder giver signalforvirring

Enten er nitratkvælstof skadeligt eller også er det ikke. Begge dele kan ikke være sandt.

Generelt sprøjteforbud i BNBO vil kræve ny lovgivning

Mens der bliver forhandlet BNBO-aftaler, er det vigtigt, at det kommer frem, at regeringen lige nu mangler lovhjemmel til at gennemføre et generelt sprøjteforbud i BNBO, lyder det fra advokat Hans Sønderby, der repræsenterer Bæredygtigt Grundvandsbeskyttelse. Et eventuelt generelt forbud kan komme på tale fra 2023.

Mere hvede fra USA

De lukrative afregningspriser for hvede får amerikanske landmænd til at så mere hvede end normalt. Selvom udbuddet med hvede kan gå op i 2021, så følger efterspørgslen med, og derfor ser jeg det ikke som helt usandsynligt, at vi skal se hvedeprisen søge tilbage mod de topniveauer, der senest gjorde sig gældende tilbage i 2012.

Allerede nu ses angreb af havrerødsot

- Det er sjældent, at symptomerne viser sig så tidligt, siger Ghita Cordsen Nielsen.
Side 1 af 1984 (39668 artikler)Prev1234567198219831984Next