- Nogen i centraladministrationen vil dansk landbrug til livs

Det er selvmodsigende at straffe det konventionelle landbrug, når økologerne, som udelukkende bruger organisk gødning, går helt fri, lyder det fra Agerskovgruppen.

Konventionelle landmænd straffes hårdest med reduktion i kvælstofkvote, hvis etableringen af de obligatoriske efterafgrøder ikke kan nås inden 20. august. - De økologiske bedrifter går helt fri. Hvorfor? Det er da selvmodsigende, lyder det fra Jens Peter Aggesen, der står i spidsen for Agerskovgruppen, som netop har stævnet staten.
Konventionelle landmænd straffes hårdest med reduktion i kvælstofkvote, hvis etableringen af de obligatoriske efterafgrøder ikke kan nås inden 20. august. - De økologiske bedrifter går helt fri. Hvorfor? Det er da selvmodsigende, lyder det fra Jens Peter Aggesen, der står i spidsen for Agerskovgruppen, som netop har stævnet staten.

- Det er ufint at ville fjerne landbrugspakkens fordele forklædt som administrative straffe, lyder det fra Agerskovgruppens formand Jens Peter Aggesen.

Modsigelsen består ifølge formanden i, at netop de konventionelle landmænd, som anvender mest husdyrgødning – ligesom økologerne - straffes hårdest med reduktion i kvælstofkvote, hvis etableringen af de obligatoriske efterafgrøder ikke kan nås inden 20. august.

Straffen er, påpeger formanden, på mindst 27 kilo N pr. hektar. Han tilføjer, at de 25 kg N i »eftervirkning af efterafgrøderne«, som bliver trukket fra kvælstofkvoten, har langt mindre værdi i virkeligheden.

- Men, det er kun de konventionelle, som rammes. De økologiske bedrifter går helt fri. Hvorfor? Det er da selvmodsigende, lyder det fra Jens Peter Aggesen, der står i spidsen for foreningen, som netop har stævnet staten.

Vil af med datokrav

Stævningen er indgivet, fordi Agerskovgruppen vil af med datokravet den 20. august og have nedbragt det samlede efterafgrødekrav til landmændene.

– Vi kan ligeså godt kalde en spade for en spade med den slags stokkemetoder overfor det konventionelle, som får taget alle forbedringer fra sig fra landbrugspakken, mens økologerne går helt fri, så er der simpelthen nogen i centraladministrationen, som vil dansk landbrug til livs.

- Det skal ikke lykkes for dem. Det sørger vi for i Agerskovgruppen, tordner Jens Peter Aggesen.

Frist kan ikke overholdes

Han henviser til, at staten godt ved, at landmændene ikke har en jordisk chance for at overholde datofristen den 20. august, som ligger midt i høst.

– Man gav os nogle forbedringer i landbrugspakken, som gør, at vi landmænd kan eksistere. Det var en lov, der blev vedtaget i Folketinget. Nu vil man så »liste en reduktion ind ad bagdøren«. Man vil tage vores gødning fra os.

- Men fordi der ikke vil være flertal i befolkningen for at tage vores kvælstof fra os, forklæder man nu kvælstofreduktionerne som administrative sanktioner. Det er ufint, pointerer Jens Peter Aggesen.

jll@effektivtlandbrug.dk

telefon 63 38 25 48

Læs også

Ingen fremtid for følgeindustrien: - Vi er alle sammen tabere i det her
Fra mink til økologisk planteavl
Minkformand: Svært at starte produktion igen trods rimelig dvaleordning
Landmænd indtager historisk monument: Konflikten intensiveres i Indien under kæmpedemonstration
Nordjysk minkavlerformand glad for at kunne se fremad igen
Minkaftale møder kritik: - Vi trak det korteste strå, skar os på det og fik lort i såret