Gearer op til EU-valg: - Der er god karma om Venstre nu

Asger Christensen (V) har turneret rundt i landet for at hverve stemmer til det kommende EU-parlamentsvalg den 9. juni - og her er spørgsmålet om sikkerhed øverst på dagsordenen.

Den 9. juni er der Europa-Parlamentsvalg i Danmark. Her skal danskerne vælge deres repræsentanter som medlemmer af Europa-Parlamentet (MEP’er) – en afstemning, der finder sted hvert femte år.

Blandt kandidaterne er Venstre-politikeren og nuværende EU-parlamentsmedlem Asger Christensen, der har været rundt i landet for at hilse på befolkningen.

- Jeg synes, der er en fantastisk god stemning, når man kommer rundt, også qua det formandskab, vi har fået etableret i Venstre: Der er god karma nu, fortæller han til avisen.

Den vestjyske landmand var denne dag flankeret af Venstre-kollegaen Erling Bonnesen, der var klar i mælet over spørgsmålet om, hvorfor man skulle sætte sit kryds ved Asger Christensen på valgdagen:

- Det kan jeg sige meget klart: Som landmand skal man stemme på Asger, for han gør det hamrende godt i EU – og der kan ikke være to meninger om den slags. Han gør en jætteindsats for erhvervet, for landbruget, for fødevaresektoren og for danskerne i bred forstand, fastslog han.

Et valg om sikkerhed

Europa-Parlamentet er verdens eneste direkte valgte tværnationale forsamling. Her er MEP’ernes rolle at repræsentere EU-borgernes interesser på europæisk niveau, og i denne ombæring er hovedtemaet ifølge Asger Christensen sikkerhed – herunder også sikkerhed inden for »fødevareforsyning, energi, ydre grænser, cyber og meget andet«. Og det er alle vigtige områder for Danmark, påpeger Erling Bonnesen:

- Hvis man ikke havde EU i forvejen, så skulle man skynde sig at opfinde det. Som et lille land med 5-6 millioner indbyggere, så er vi meget afhængige af, at vi samarbejder med de andre lande om forskellige opgaver. Cirka 600.000 arbejdspladser i Danmark er et eller andet sted afhængige af, at vi er medlem af EU, og har nogle gode samarbejdsrelationer med eksport og det hele, siger landbrugsordføreren.

- Derfor er det også godt, at Venstre sidder med i regeringen. Ellers havde det set fuldstændigt anderledes ud – så havde det været slut med dansk landbrug i stor eksportmæssig forstand, som vi ser det. Vi får masser af Venstre-resultater igennem i det daglige arbejde i Folketinget, og jeg ser med stor glæde, at Asger også får mange gode Venstre-aftryk på de love og regler, der bliver vedtaget i EU, tilføjer han.

Læs også