Efter mange lokaludbrud: Kødarbejdere får forspring til vaccine i USA

I følge det amerikanske center for sygdomsbekæmpelse, anses kødarbejdere som frontlinjearbejdere under pandemien, og bliver derfor prioriteret ekstra højt. | Foto: Colourbox
Arbejdere på slagterier eller folk, som arbejder med kødpakning og fjerkræbearbejdning, er blandt de frontlinjearbejdere, der står i kø for vacciner mod Covid-19 under retningslinjer, der er godkendt af det rådgivende udvalg for det amerikanske centre for sygdomsbekæmpelse (CDC).
Udbrud af Covid-19 forårsagede i foråret nedlukninger på nogle fabrikker i USA, og det førte til midlertidig kødmangel. For nylig er der atter kommet nye smittetilfælde på mange fabrikker.
Op mod 1 ud af 12 tilfælde af Covid-19 i den tidlige fase af pandemien i USA kan ifølge en undersøgelse sættes i forbindelse med udbrud på kødpakningsanlæg og efterfølgende spredning i omgivende samfund.
Det beretter mediet Bloomberg.
Fødevare- og landbrugsmedarbejdere bliver i anden vaccinationsrunde prioriteret sammen med ældre amerikanere i alderen 75 år og derover.